LICHT LEVEN 9 simpele tips

licht leven

Op zoek naar innerlijke rust en leven vanuit flow? Vaak moe, overprikkeld en gestresst? Wil jij wel wat minder moeten en gewoon wat meer zijn? Maar hoe doe je dat licht leven? 

Druk, druk, druk

De huidige samenleving vraagt veel van je. We moeten veel, de werkdruk is enorm, je wilt niets missen op social media, we worden overvoerd met informatie en prikkels, een druk gezin, je wilt ook een leuke partner zijn, en oh ja ergens heb je gelezen dat we met z’n allen in een mega shift zitten. Dat merk je aan je lage energie, wisselende stemmingen en een gevoel van “het moet anders”. De natuurlijke verbinding met jezelf is ergens compleet verloren gegaan. Niet vreemd dat velen kampen met burn-out klachten, depressie en/of angst. Onze hersenen kunnen het gewoonweg allemaal niet meer optimaal verwerken die vele prikkels. Het moet inderdaad anders. Maar hoe pak je dit nu aan? Het antwoord is te vinden in jouw eigen HART. Het hart is namelijk heel slim, slimmer dan je hoofd!

 

Tip 1: Het hart is LICHT

Het is simpel, echt heel simpel. Waar ben jij het grootste gedeelte van de dag met je aandacht? Eerlijk? Waarschijnlijk bij denkprocessen, gedachten, dat stemmetje in je hoofd. Je luistert naar dat vervelende stemmetje. Breng bewust de aandacht naar beneden. Letterlijk van je hoofd naar beneden naar je hartgebied (in het midden van borstkas). Voel hoe dat is. Daar vind jij de verbinding met jezelf. Het denken is zwaar, maar in je hart is het altijd licht.

Tip 2: Perfectionisme en Prestratiedrang

Je hoeft niet altijd alles perfect te doen. Besef dat je goed bent precies zoals je bent. Dat hoef je aan niemand te bewijzen door altijd maar te willen presteren. Best gek eigenlijk dat velen denken dat als ze meer “doen” dat ze dan ook waardevoller “zijn”. Alsof altijd maar druk zijn iemand een interessante “status” geeft.

Tip 3: Creëer een ochtend en avond ritueel

Het helpt enorm om je dag rustig te starten, in verbinding met jezelf en op dezelfde manier af te sluiten. Zoek een manier die bij je past. Start bijvoorbeeld met een korte en simpele meditatie. Zet TV, telefoon of radio niet aan. Ga onder de douche staan in stilte. Het is wonderbaarlijk wat stilte met je doet. De ochtend stil en rustig starten zorgt voor een heldere focus en innerlijke rust de rest van de dag. Sluit op dezelfde manier de dag af. Mediteer voordat je gaat slapen.

Tip 4: Multitasken nee geen goed idee

Mindfulness en multitasken zijn geen vriendjes! Inmiddels is het ook wetenschappelijk bewezen dat onze hersenen hiertoe niet in staat zijn. Concentreer je op één taak. Als je wat doet, doe het dan met je volledige aandacht. Hier, Nu.

Tip 5: Neem MICRO pauzes

Een micro pauze is een mini break gedurende de dag. Wat super werkt is routinematige dingen hiervoor te kiezen. Zoals lunch time. Maak een wandeling of eet in stilte. Even geen prikkels alle aandacht bij wat je op dat moment doet, genieten van eten. Neem na het afronden van een taak (of als je voelt dat je energie afneemt) een micro pauze. Doe een 3 minuten mindful ademhaling. Drink mindful een kopje thee.

Tip 6: Ruimte & spontaniteit

Wanneer was de laatste keer dat jij iets spontaans hebt gedaan? Gun jij jezelf die ruimte? Durf jij jezelf te geven waar jij diep van binnen naar verlangt en nodig hebt? Of is er altijd tijdgebrek en geen ruimte in de planning voor dat? Hoeveel tijd ben je bereid vrij te maken voor spontane activiteiten? Tijd om tijd vrij te maken voor niets-doen!

Tip 7: Fear of missing out?

Die fear of missing out bestaat helemaal niet. Je mist niets. Het tegendeel is waar, je mist namelijk het huidige moment! Beperk je tijd op social media, tv, telefoon. Probeer het maar eens een weekje uit.

Tip 8: Laat het leven over aan het Leven zelf

Het is wonderbaarlijk wat er gebeurt als je een innerlijke hartgevoelde houding kunt aannemen van JA. Alles kunnen verwelkomen precies zoals het is. Daarmee laat je namelijk alle weerstand los en het resultaat = flow. Er zit een intelligentie in de dingen zoals je zijn. Een diepere boodschap voor jou die je pas ziet als jij echt bereid bent om dat wat een uitdaging voor je is kunt omarmen. Die uitdaging is dan een mega opening tot groei en verdieping. En dat is mooi, heel mooi.

Tip 9: Moeiteloos mediteren

Mediteer regelmatig. Maar probeer niet om met mediteren je hoofd leeg te krijgen, verlichting te bereiken, iets te ontvluchten, te veranderen of op te lossen. Dan ben je waarschijnlijk heeeeeel lang bezig en ondertussen mis je waar het echt om gaat en altijd moeiteloos aanwezig is.

Join us voor de maandelijkse online healing & energy update. 

Ontdek wat moeiteloos aanwezig is.

copyright alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!