Over

Van hoofd naar hart

Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin velen de shift maken van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. 

In onze snelle en drukke hedendaagse maatschappij wordt er veel aandacht besteed aan “leren” en “kennis vergaren”. Maar wie leert je om naar je hart te luisteren? Wie leert je om gewoon te voelen in plaats van over alles na te denken, te analyseren en willen controleren? Hoe komt het dat je het natuurlijke vertrouwen in jezelf en het leven kwijt bent geraakt? 

Als klein kind had je dit vertrouwen van nature. Een nieuwsgierige open houding, verwonderd door alles wat je tegen kwam. De wijsheid van je hart volgen was toen nog heel gewoon. Dat stemmetje in je hoofd dat overal commentaar op heeft nog niet zo sterk. Intuïtief en creatief was je. Natuurlijk bewustzijn was er gewoon en het leven was moeiteloos en magisch… 

Mijn zoektocht

De Wijsheid van het Hart is geboren uit mijn persoonlijke zoektocht. Ik was net als jij op zoek. Ik heb heel lang gedacht dat er iets mis met me was. Ik zag zoveel en voelde zoveel. Het overweldigde mij. Ik was onrustig, had een enorme controledrang, faalangst en was de perfecte perfectionist. Sociale conditioneringen en mijn sterk empathische vermogens hadden ervoor gezorgd dat ik me had leren aanpassen aan mijn omgeving maar ondertussen mezelf compleet verloren was. Ik ging op zoek naar mezelf.

Een avontuur vol valkuilen maar ook vol ervaringen, inzichten en realisaties. Van een burn out tot een depressie en angststoornis. Een spontaan Kundalini ontwaken, de donkere nacht van de ziel, chronische vermoeidheid en overprikkeling. Een zoektocht die mij bracht bij vele (spirituele) opleidingen, trainingen, diverse vormen van meditatie en “oude” en “nieuwe” spirituele leermeesters. 

Thuiskomen

Om uiteindelijk moe gestreden en wanhopig te ontdekken dat het eigenlijk heel simpel is. Ik gaf het vechten en het harde werken aan mezelf op. Dat was mijn moment van diepe overgave. Een intense liefde kwam spontaan omhoog. Zomaar.

Vanaf dat moment zie en beleef ik de wereld compleet anders. Wat bleef was een prettige leegte, diepe vrede en een gevoel van thuiskomen.

De Wijsheid van het Hart was geboren. Een wegwijzer voor sensitieve zielen en spirituele zoekers naar zichzelf. 

De Wijsheid van het hart

Praktische Spiritualiteit

Nu ondersteun en begeleid ik anderen in hun zoektocht naar inzicht & bewustwording. Werken vanuit hart en ziel met mijn talenten die ooit een last voor me waren. De gevoeligheid, het empathische vermogen, de energetische helderziendheid, het intuïtieve, het channelen. Jouw energie vertelt mij wie je bent. Een wegwijzer die jou ècht voorbij het denken brengt. Thuis komen bij jezelf. Direct en super simpel. 

Licht Leven

Geen jarenlange “spirituele beoefening” of urenlang mediteren zonder resultaat. Nee dat dus niet. Geen methodiek, geen trucjes en geen spirituele bypassing. Spiritualiteit voor mij betekent: ken jezelf, spreek de waarheid en neem verantwoordelijkheid. Je ware natuur ontdekken. Dat is niet iets wat je door hard werken kunt bereiken. Wel kun je het ontdekken en Zijn. 

Je alledaagse “normale” leven vind ik pas echt spiritueel. Daar ligt jouw groei en expansie. Je eigen directe ervaring. Als die stem in je hoofd de show niet meer runt dan voel je dat hart & ziel weer samen werken. Het ik-ben-op-vakantie gevoel, maar dan altijd. Dan ben je vrij.

Heldere wegwijzer

De Wijsheid van het Hart is een wegwijzer naar Nieuwe Aarde Wijsheid. We gaan van een oud tijdperk (karma) naar een nieuw tijdperk (dharma). Een wayshower kent de weg, is de weg gegaan en wijst de weg. Een wayshower is één met de weg. Een wayshower wijst je de weg naar jezelf.

Achtergrond

Ik heb ruim 25 jaar ervaring met het coachen & energetisch begeleiden van (hooggevoelige) personen en kinderen.  Ik ben gecertificeerd Life Coach, Meditatie Trainer, Mindfulness Trainer, Medium en Energetisch Therapeute. Mijn guilty pleasure is chocolade. Ik ben dol op de zee, chihuahua’s en de schrijfsels van Rumi. Werken met licht, frequentie en energie zijn echt mijn ding. 

Tamara

“Het hart begrijpt wat het hoofd niet kan bevatten”

You're inn!