Hoog Sensitief of Hoog Bewust

Ben je vaak moe en voel jij je overweldigd door de vele prikkels van buitenaf? Voel jij je bijvoorbeeld vaak een (energetische) spons, moe, zweverig, of heb je last van een vol hoofd en piekeren? Misschien ben je hooggevoelig (Hoog Sensitief Persoon).

Hoog Bewust

Volgens Elaine Aaron is hooggevoeligheid te wijten aan een gevoelig zenuwstelsel.  20% van de wereldbevolking zou hooggevoelig zijn. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hooggevoeligheid is een direct gevolg van bewustzijn (hoog bewust) Het heeft niets te maken met het feit dat je beschikt over een gevoelig zenuwstelsel. Alhoewel dit gevoelige zenuwstelsel wel een gevolg is van hoog bewustzijn. Het is dus het gevolg, niet de oorzaak. Bewustzijn is wat je bent. Bewustzijn is helderziend, heldervoelend en helderwetend. De mate van bewustzijn bepaalt dus de mate van je gevoeligheid. Bewustzijn heeft één belangrijk kenmerk: waarnemen, gewaarworden. Op het moment dat je bewustzijn zich verruimt, zul je merken dat je steeds gevoeliger wordt. Wij bevinden ons momenteel in een periode van massaal ontwaken. Velen worden wakker en velen gaan dieper ervaren, dieper voelen, dieper kijken als gevolg van dit toenemende bewustzijn. Het percentage van 20% dat hoogsensitief zou zijn is momenteel sterk groeiende (wat dacht je van de nieuwetijdskinderen).

Het licht van bewustzijn op aarde verankeren

Elaine Aaron heeft met het introduceren van de term HSP en haar boeken enorm bijgedragen aan bewustwording rondom hooggevoeligheid en handvatten aangereikt om te kunnen overleven in wereld vol met prikkels en uitdagingen. En dat vind ik nou net het probleem, de term ‘overleven’ met hooggevoeligheid. Het is een beperkt perspectief. Als ik kijk naar mijn eigen ervaringen met hooggevoeligheid en het energetisch behandelen en coachen van hoogsensitieve personen en kinderen, dan valt één ding mij als eerste op: zij zijn allemaal niet goed geaard. Het is niet veilig voor ze om volledig aanwezig te zijn. Je zou het ook zo kunnen zien. Deze personen worden geboren met een bepaald bewustzijn (bewustzijn = licht). Je zou hen ook lichtdragers kunnen noemen. Nu is het de bedoeling om dit licht te gaan verankeren (aarden) zodat je een lichtbaken wordt in plaats van een lichtdrager. Het licht op aarde brengen dus. En dat kan maar op één manier door volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Dit betekent voelen. Aarden is volledig beleven, durven voelen. Dat wat HSP-ers vaak vermijden. Uiteindelijk kan dit zich manifesteren als een depressie of een burn out. Vaak zijn zij bezig met niet willen voelen en gaan zich richten op allerlei energetische beschermingsoefeningen of zij gaan situaties vermijden waarin zij zichzelf dreigen te verliezen, overprikkeld raken. Dit is inderdaad overleven. Er is verzet tegen het voelen en alles waar je je tegen verzet groeit. Ook zie ik veel HSP-ers vluchten naar hun hoofd. Weg van hun gevoel (lichaamsbewustzijn). Zij gaan diep nadenken over alles wat zij ervaren en voelen en hopen hiermee controle te kunnen krijgen over het voelen. Dit is enorm vermoeiend en een gebed zonder einde. Aanwezigheid is het antwoord.

Zorg dat je ‘thuis’ bent, zorg dat je aanwezig bent

Wat is dat precies aanwezigheid? Nou je zou het zo kunnen zien. Aanwezigheid zou je kunnen vergelijken met thuis zijn. Met je volledige aandacht (bewustzijn, gewaarwording) in het hier en nu zijn. Thuis bij jezelf, geborgen in jezelf. HSP-ers ervaren vaak dat situaties of personen hen energetisch leegzuigen. Nou dan wil je toch  weten hoe dit kan en wie dit telkens weer doet? Door opmerkzaam en aanwezig te zijn ga je dat al heel snel zien (want bewustzijn is gewaarworden). Het wordt nu erg lastig om jouw huis leeg te roven! Aanwezigheid is je ruimte volledig (durven) innemen. Je voelt nog steeds  mensen en sferen heel duidelijk aan, maar het haalt je niet meer uit balans. Je bent stevig verankerd en gecentreerd in jezelf. Je bent thuis. Het licht van je bewustzijn is verankerd op aarde.

Talenten die horen bij Hoog Bewust

Als je je licht van bewustzijn verankerd hebt en je durft volledig aanwezig te zijn kun je je ware talenten tot uitdrukking gaan brengen. Het diepe voelen brengt veel voordelen en talenten met zich mee. Bijvoorbeeld empathie. Het stelt je in staat om de belevingswereld van anderen snel aan te voelen. Anderen voelen zich begrepen door jou als zij hun verhaal vertellen. Je voelen is ook jouw ingebouwde navigatiesysteem. Het vertelt je feilloos wat wel goed voor je is en wat niet. Het is nu geen overleven meer maar leven vanuit een innerlijk weten. Je volgt de stem van innerlijke wijsheid. Dit stelt je in staat om je ware levensdoel te ontdekken en gaan vervullen. Doordat je niet meer bezig bent met overleven kun je voluit genieten. En je gevoeligheid stelt je in staat om intenser te genieten van al het goede wat het leven je te bieden heeft. Doordat je nu sterk verbonden bent met jezelf ervaar je in alles wat je doet verbinding. Eenheid ervaren. De eenheid die ontstaan is in jezelf zie je terug in de buitenwereld. Het leven danst! Anderen ervaren je als inspirerend. Het licht van je bewustzijn werkt aanstekelijk is aantrekkelijk voor anderen. Het is als een virus waarmee je anderen besmet. Zij voelen dat ze gezien en geaccepteerd worden voor wie ze werkelijk zijn zonder dat je iets zegt of doet. Het inspireert hen om hetzelfde doen. Let’s light up the world!

Meer energie, rust en evenwicht?

Heb je moeite met aarden? Vind je het lastig om uit je hoofd te komen? Heb je alles al geprobeerd maar niets helpt echt? Boek een energetische behandeling. Dit versnelt en vergemakkelijkt het transformatieproces aanzienlijk en heeft een onmiddellijk blijvend diep helend effect. Een consult en begeleiding/coaching kunnen je ondersteunen.

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

Bedankt voor het inschrijven.