Wat is heling?

heling

Heling. Het is interessant om te onderzoeken wat heling precies betekent voor jou. Of beter gezegd, welke betekenis geef jij hier aan?

Ik vermoed dat de meeste iets zullen zeggen in de trend van: heling is de afwezigheid van onprettige symptomen, klachten, ongemak, ziekte etc. Maar is dat zo? Is dat ware heling? Als je de “symptomen” ziet als iets wat er niet zou moeten zijn, als iets wat opgelost moet worden dan is heling inderdaad de afwezigheid van symptomen.

Maar laten we dieper kijken, dieper voelen. Wat als de klachten jou iets belangrijks willen vertellen? Wat zou er gebeuren als jij ophoudt om af te komen van zaken die onprettig zijn en niet goed voelen. En je zou goed gaan voelen? Zonder iets te willen fixen, oplossen, vanaf te komen of te helen? Het lijkt een paradox, maar dit is volgens mij de ware heling.

Hoe ontstaan symptomen?

Een symptoom is er om jou te helpen. Het draagt een belangrijke boodschap in zich. Het is een wegwijzer naar iets dat jouw aandacht vraagt.

Een symptoom bestrijden daar wordt je moe van. Vechten tegen dat wat er toch al is, vechten tegen dat wat er niet zou moeten zijn, moe van het vasthouden en alles bij elkaar houden, moe van overleven, van leven vanuit angst, van het doen alsof, van het liegen tegen jezelf, van het aanpassen, van het doen alsof je “iemand” bent. Moe van de illusie in stand houden. Misschien is jouw klacht wel het gevolg van één van deze dingen. Vaak zijn symptomen slechts geblokkeerde energie, energie die probeert vrij te breken. Zodat jij weer vrij bent. Vrij van je onechte ik. Soms helpt een klacht je om in overgave te gaan.

Niet fixen maar houden van

Aanwezig willen en kunnen zijn bij pijn, verdriet, wanhoop, angst, schuld en schaamte, ziekte, beperkingen. Laat deze energieën vrij stromen, geef ze de ruimte. Volg en vertrouw ze, huil, geef uiting aan dat wat gevoeld wordt. Schreeuw, lach geef ze je jouw moedige aanwezigheid. Geef ze dit geschenk. Blijf aanwezig met elke adem en beweging binnen in je. Verwelkom alles. Het vraagt jouw liefdevolle aandacht.

Anderen willen helen

Als je niet aanwezig kunt zijn bij je eigen pijn of ongemak dan kun je dat ook niet bij een ander. Als je je ongemakkelijk voelt bij het verdriet, ziekte of lijden van een ander wees je er dan van bewust dat dit je eigen ongemak is, je eigen angst. Op het moment dat je merkt dat je de pijn van een ander wilt verlichten op wat voor manier dan ook, wilt fixen, met oplossingen komt, het gevoel wat zij ervaren op dat moment wilt wegnemen dan benader je ze als slachtoffer of invalide. Je neemt de ander zeker niet voor vol. Dan zie jij de ander niet voor wie ze werkelijk zijn. Dan zie jij jezelf niet voor wie je werkelijk bent.

Een ware heler zal je de weg wijzen naar de heelheid in jezelf. Helpt je te kijken naar je klacht vanuit de heelheid die je bent. Het lichaam kan in onbalans zijn, maar jij bent niet je lichaam. Jij bent bewustzijn. Bewustzijn bewoont dit lichaam en tegelijkertijd wordt je lichaam omgeven door een oneindige ruimte van hetzelfde bewustzijn. Wie houdt er van ziek zijn? Niemand. Maar vechten tegen ziekte is de ziekte tot vijand maken. Wat zou er gebeuren als je juist liefde naar de ziekte zou brengen? Ooit vertelde een oude healer mij, vecht nooit tegen ziekte maar werk in liefde samen met ziekte. 

Eer en vertrouw de levenskracht

Eer de levenskracht die in hen stroomt en probeert vrij te breken, blijf bij ze in hun diepste wanhoop en in het volste vertrouwen in de intelligentie van deze kracht. Wat op het moment chaos en desintegratie lijkt is een systeem dat zichzelf op natuurlijke en intelligente wijze bevrijdt van vastzittende energieën. Soms is het nodig dat een hart wijd open breekt zodat het meer liefde kan bevatten. Het punt waarop het hart breekt, is het punt waarop het licht binnen komt. Soms brengt een ziekte je bij overgave. Als er geen toekomstperspectief meer is plotseling, valt alles wat niet belangrijk is vanzelf weg. Het wordt dan duidelijk hoe kostbaar het moment is.

Laat jouw liefdevolle aanwezigheid een herinnering zijn voor de ander aan hun eigen aanwezigheid en grootsheid. Vrij en stevig verankerd in dit moment. Geef het geschenk van liefde. Weet dat wat zij werkelijk zijn niet verwoest kan worden, niet kan instorten, niet kan beschadigen. Levensenergie kan niet verwoest worden. Als ziekte is ontstaan door een gebrek aan aanwezigheid, kan aanwezigheid helen. Maar niet elke ziekte ontstaat door een gebrek aan aanwezigheid.

De symptomen zijn er om deze intelligente kracht in hen vrij te maken. Soms kom je iemand tegen die je hand vasthoudt en zegt: alles is goed. Het is goed. En in deze woorden en zachte aanraking is de liefde en overgave voelbaar. Liefde is het enige wat er echt toe doet. Liefde is de ware heler.

Join us voor de maandelijkse online Energy Update & Alignment

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!