Soulfulness

Dat wat wij intuïtie noemen, DAT is je ziel. DAT kun je vertrouwen, DAT is wat je bent. DAT is wat ik bedoel met Soulfulness.

Als je de Van Dale raadpleegt tref je als omschrijving bij intuïtie aan: inzicht zonder nadenken. Hmmmm is dat mogelijk, inzicht verkrijgen zonder na te denken? Ik zou zeggen probeer het eens uit en ontdek de weg van moeiteloosheid. Ik deel wekelijks via de social media tips over Mindfulness, Heartfulness en Soulfulness. En ik merk dat dit soms verwarring geeft bij de lezers. Daarom wil ik het hebben over hoe ik Mindfulness, Heartfulness en meditatie gebruik om “Soulfulness” te ontdekken.

 

Kun je dat oefenen, Soulfulness?

Alle “oefeningen” en tips die ik deel zijn niet bedoeld als “spirituele beoefening”of als methode/techniek om iets te bereiken of om ergens vanaf te komen. Juist het omgekeerde. ZIJN is niet iets wat je kunt beoefenen maar wat je bent. Elke poging, techniek, methode, beoefening om dat te kunnen ervaren komt voort uit het denken.  Als je aan de slag gaat met de tips die ik deel zul je ontdekken dat elke neiging om stil te worden ontstaat vanuit de activiteit van de denkende geest die in de stilte verschijnt en die je in de stilte kunt waarnemen. Je denkt dat je een gedachte bent en omdat je dat denkt, denk je dat je de stilte kunt kwijtraken of kunt bemachtigen. Alle meditaties, alle mindfulness en heartfulness oefeningen gebruik ik als een verwijzing. Een verwijzing naar dat wat je al bent, bewustzijn. Je hoeft niet te oefenen in bewustzijn, je hoeft alleen maar te ontdekken dat je dat bent. En DAAR gebruik ik deze “oefeningen” voor. Het gaat er niet om dat je iets bereikt, maar dat je iets ontdekt en vertrouwt op wat je ontdekt. Het gaat erom dat je de stilte van je eigen wezen gaat ervaren en tot je door laat dringen. Het gaat erom dat je je ten diepste realiseert, DIT ben ik. Dit bewustzijn. Bewustzijn = liefde. Bewustzijn heeft lief. En dat liefhebben noem ik Soulfulness.

Wees Soulful

Mindfulness kan je inzicht geven in je onbewuste gedachte- en gevoelsspiralen en gedrag. Je wordt zelfbewuster. Heartfulness kan je helpen om je hart te heropenen (dit betekent alle gevoelens durven toelaten) en (zelf)compassie te ontwikkelen. Met zachtheid naar jezelf te kijken. En dat leidt onherroepelijk naar zelfliefde en zelfacceptatie. Ontdekken en je realiseren dat je liefde BENT en dat tot uitdrukking brengen. Dat is voor mij Soulfulness. Ik merk terwijl ik dit schrijf dat de woorden niet toereikend zijn om dit echt goed te omschrijven, toch probeer ik dat. Ik hoop met deze woorden en de tips die ik wekelijks deel je uit te nodigen tot onderzoek. Eerlijk zelfonderzoek zal je brengen bij het ware inzicht en de ervaring. Ook de woorden zijn slechts wegwijzers naar dat wat niet te verwoorden valt maar wat je wel kunt ervaren. Heb dat innig lief, be Soulful.

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!