Soulfulness

Dat wat wij intuïtie noemen, dat kun je vertrouwen. Dat is wat je werkelijk bent. En dat is wat ik bedoel met Soulfulness.  Dat wat je bent vertrouwen.

Als je de Van Dale raadpleegt tref je als omschrijving bij intuïtie aan: inzicht zonder nadenken. Hmmmm is dat mogelijk, inzicht verkrijgen zonder na te denken? Ik zou zeggen probeer het eens uit. Ga op onderzoek uit. Het zal je verbazen hoe goed je innerlijke navigatie werkt. Intuïtie is je innerlijke gids die je feilloog de weg kan wijzen. Dat vertrouwen noem ik soulfuness. 

 

Kun je dat oefenen, Soulfulness?

Alle “oefeningen” en tips die ik deel zijn niet bedoeld als “spirituele beoefening”of als methode/techniek om iets te bereiken of om ergens vanaf te komen. Juist het omgekeerde. Het zijn wegwijzers naar de ontdekking van dat wat je ten diepste bent.

Als je aan de slag gaat met de tips die ik deel zul je ontdekken dat elke neiging om stil te worden ontstaat vanuit de activiteit van de denkende geest die in de stilte verschijnt en die je in de stilte kunt waarnemen. Je denkt dat je een gedachte bent en omdat je dat denkt, denk je dat je de stilte kunt kwijtraken of kunt bemachtigen. Dat is het verschil tussen stil zijn en stilte zijn.

Alle meditaties, en mindfulness oefeningen gebruik ik als een verwijzing. Een verwijzing naar dat wat je al bent, bewustzijn. Je hoeft niet te oefenen in bewustzijn, je hoeft alleen maar te ontdekken dat je dat bent. En daar gebruik ik deze “oefeningen” voor. Het gaat er niet om dat je iets bereikt, maar dat je iets ontdekt en vertrouwt op wat je ontdekt. Het gaat erom dat je de stilte van je eigen wezen gaat ervaren en dat je beseft dat dat is wat je ten diepste bent.

Soulfulness

Mindfulness kan je inzicht geven in je onbewuste gedachte- en gevoelsspiralen en gedrag. Je wordt zelfbewuster. Het transformatie traject kan je de weg wijzen. Zes sessies die je weg wijzen naar je ware zelf. 

Heartfulness kan je helpen om je hart te heropenen (dit betekent alle gevoelens durven toelaten) en (zelf)compassie te ontwikkelen. Met zachtheid naar jezelf te kijken. En dat leidt onherroepelijk naar zelfliefde en zelfacceptatie. Ontdekken en je realiseren dat je liefde bent en dat ook leven. Dat is voor mij Soulfulness.

Ik hoop dat de tips die ik deel je helpen met eerlijk zelfonderzoek en je de weg wijzen naar helder inzicht. Soulful kun je niet worden, dat kun je alleen maar zijn en leven. 

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!