De wereld keert naar binnen

We blijven massaal binnen. Het openbare leven ligt even stil, de sociale contacten worden beperkt. De wereld keert letterlijk naar binnen. We mogen met z’n allen massaal op “retreat”. 

Angst – overleven – controle

Door de huidige pandemie ervaren velen angst. De continue berichtgeving in de media zorgt ervoor dat velen nu stress, onzekerheid en angst voelen. We worden overduidelijk aangestuurd op onze basale instincten van angst, overleven en controle. Angst is echter altijd een slechte raadgever. Bovendien blokkeert angst je intuïtie. Als velen massaal in angstmodus schieten is dat voelbaar in het collectief. Alles is energie en alles is verbonden. 

 

Afleiding

Bij mij rijst wel de vraag als wij ons hier massaal mee moeten bezighouden waar wordt de aandacht van afgeleid? Begrijp mij niet verkeerd, ik zie ook dat het absoluut nodig is om dit virus onder controle te krijgen. Toch. Waar wil men niet dat de aandacht op dit moment naar uit gaat? Nou, dat is inmiddels wel voelbaar. Heeft iemand toevallig gemerkt de afgelopen week dat bijna iedereen rondloopt met ernstig bloeddoorlopen ogen? Dat velen last hebben van wazig zien, hoofdpijn, vermoeidheid, brandende sensaties op de huid, benauwdheid, misselijkheid, hitte aanvallen, door de benen zakken en verkrampte benen? Allemaal tekenen van verhoogde electromagnetische frequenties (EMF’s). Straling dus.

De uitrol van het nieuwe mobiele netwerk gaat achter de schermen in rap tempo door. Ondertussen heeft de overheid ook besloten om de stralingslimiet voor Nederland flink te verhogen. Alles wordt stil gelegd voor zover dat kan, maar de uitrol en in gebruik name van dit nieuwe mobiele netwerk niet. Okay, duidelijk. Goed om te beseffen dat deze onnatuurlijk frequenties (EMF’s) ook serieuze klachten kunnen veroorzaken. 

 

Stralingsgekkies en complotdenkers

We gaan er nu  snel achter komen of degenen die als “stralingsgekkies en “complotdenkers” zijn weg gezet de visionairs blijken te zijn. Als wij nu van democratie naar dictatuur gaan, weten we meteen of zij gelijk hadden. Als deze crisis misbruikt gaat worden om de digitale controle nog verder aan te trekken en vrijheden nog verder in te perken dan gaan we inderdaad richting dictatuur. Met de nieuwe klik lijn en de maatregelen vanuit Brussel om via de mobieltjes mensen te tracken begint het al aardig die richting op te gaan. Alles wat men vanaf nu doorvoert aan nieuwe maatregelen, nieuwe wetgeving onderstreept alleen maar dat wat de “stralingsgekkies” en “complotdenkers” al heel lang roepen. Het grote onthullen en ontmaskeren is begonnen.  

 Het is de waarheid die bevrijdt

Niet jouw inspanning om vrij te zijn

~ Krishnamurti

Wij zijn altijd verbonden en Eén

Met verbondenheid bedoel ik niet “digitale verbondenheid” maar de ware verbinding vanuit het hart. Wellicht toch een onverwacht neveneffect van deze crisis. De kracht van Eenheid. Dit raakt ons echt allemaal en herinnert ons eraan dat wij verbonden zijn. En herinnert ons aan de kracht van Liefde. Want ik zie overal initiatieven ontstaan vanuit het hart. Mensen die geheel belangeloos met creatieve en hartverwarmende oplossingen komen. Een crisis kan het beste en slechtste in mensen omhoog halen. Let goed op nu. Wie laat nu beste van zichzelf zien? Onthoud dat voor later.

 

De wereld gaat massaal in een retreat

Toch denk ik dat alles wat nu wereldwijd gebeurt, een blessing in disguise is. Ik zie het zo, de wereld gaat nu massaal op retreat. Pijn, sterke angst, lijden kan een hart wijd openbreken. Als het hart breekt, kan het licht naar binnen stromen. Staat compassie op, neemt de liefde het over. Eigenlijk bevindt de wereld zich nu in “de donkere nacht van de ziel”. 

Wat gebeurt er als je op een retreat gaat?

De dagelijkse patronen worden onderbroken, je wordt uit je dagelijkse routine, uit je comfort zone en structuur gehaald. Alle afleidingen en vluchtroutes worden even weg gehaald en je keert naar binnen. We vertragen en verstillen massaal. Het gevolg is een confrontatie met jezelf. Verzet komt omhoog, het ego komt in opstand en creëert angst, de mind kan even overactief worden en je gehechtheden worden blootgelegd. Je krijgt de ruimte om je te bezinnen op wezenlijke levensvragen. Wat wil ik? Wie ben ik nu echt? Wil ik nog op dezelfde manier doorgaan? Door deze lock down worden dingen op scherp gezet. Alles wat er niet echt toe doet, valt weg. Nu wordt duidelijk wat echt belangrijk is. Gezondheid, vrijheid, samen zijn, liefde.

 

Wat is het doel van een retreat?

Waarom gaan mensen vrijwillig op een retreat? Dat kan van alles zijn. Op zoek naar zichzelf, op zoek naar dieper inzicht, bezinning, bewustwording, zelfrealisatie, bevrijding van pijn en lijden.

Retreat betekent letterlijk “naar binnen trekken”. Je trekt je vrijwillig even terug van de buiten wereld om je binnen wereld te verkennen. Dit is het betreden je eigen heilige tempel. Je hartruimte. Om de verbinding weer te voelen met het wezenlijke. Het stille veld te betreden. Even los van het “moeten” en “doen” om simpelweg te Zijn. Aanwezigheid voelen en voeden. Dan kom je onherroepelijk angst tegen. En je overlevingspatronen. Angst, wanhoop, onzekerheid dienen echter een doel. Dit alles kan gebruikt worden om je bij diepe overgave te brengen. Overgave betekent niets anders dan niet-doen. Of anders gezegd, niet ergens tegen vechten. Geen weerstand bieden aan dat wat er toch al is.

 

Angst als katalysator voor overgave en Liefde

Overgave brengt je altijd bij liefde. Overgave is een kwaliteit van het hart. Dat doe je niet met je hoofd. Het is het loskomen van het denken, het loskomen van het ego gedragen bewustzijn, loskomen van het verhaal en drama van je leven, het loskomen van controlebehoefte. Het denken “kleurt” jouw ervaringen, emoties, sensaties en situaties niet meer in. Dan ga je helder waarnemen en leven vanuit het hart. “Ik weet” gaat dan plaatsmaken voor “Ik Ben”. Dit is de omkering van hoofd (verzet, controle, vechten, de strijder) naar het hart (acceptatie, overgave, Zijn, de heler). Sommigen noemen dit de terugkeer van Het Goddelijke Vrouwelijke. Die omkering is nu gaande.

Wij gaan hopelijk massaal van hoofd naar hart. Als alles onzeker is en je het even niet meer weet. Als alle zekerheden wegvallen en de toekomst plots onzeker is. Dan dwingen deze omstandigheden je om alleen nog maar in het moment te zijn. Plotsklaps weet eigenlijk niemand meer hoe de toekomst er nu exact uit komt te zien. Eén ding is zeker, het wordt nooit meer zoals het was. Hoe de toekomst eruit komt te zien is aan ons. Gaan wij vanaf nu keuzes maken vanuit Eenheid, waarheid, liefde, compassie en wijsheid?

Presence

Wat er ook wegvalt, er is èèn ding dat nooit weggenomen kan worden. “Ik” en jouw gevoel van “hier Zijn”. Presence.  Het maakt niet uit hoe sterk angst voelbaar is, het maakt niet of er controle wordt uitgeoefend, het maakt niet uit of vrijheden worden ingeperkt. Dit alles vindt plaats in een oneindig Liefdesveld. Het veld van bewustzijn. Je zou het ook het Nu kunnen noemen. Of zero point energy, het kwantumveld. Beseffen dat dit IS wat je ten diepste bent is ware vrijheid.

Iedereen krijgt nu de kans om vrij te breken van de gevangenis van het denken. Dat waar bewustzijn zo lang in opgesloten zat. De kans om vrij te breken van gehechtheden. De kans om vrij te breken van ziekmakende patronen, gewoonten en overlevingspatronen. Dan kan de Liefde het overnemen. Ik zie dat de Liefde opstaat nu. 

 

 

Bezield leiderschap

De wereld heeft nu behoefte aan bezield leiderschap. Kun je leiden zonder te controleren? Dat is in mijn beleving bezield leiderschap. Laat alle bezielde leiders nu naar voren treden zonder de massa te willen controleren. Zij die weten dat alles energie is en verbonden is. Zij die beseffen dat de kracht van Eenheid en bewustzijn de enige ware autoriteit is. Als mensen gaan denken en leven vanuit dit besef, alles is bewustzijn en alles is energie gaan we de goede kant op. Het is vanuit dit Eenheidsbewustzijn dat wij met elkaar nu de kans krijgen om geweldig nieuw potentieel dat door deze crisis beschikbaar komt, neer te gaan zetten. Een nieuwe samenleving te creëren. Een Nieuwe Aarde. Een samenleving waarin de juiste prioriteiten gesteld worden. Dienstbaar aan allen en dienstbaar aan de Aarde.

Bezield Leiderschap

Leiden zonder controleren

Hulp en ondersteuning

Nu is het zo dat als je vrijwillig op retreat gaat er ook altijd ondersteuning en hulp aanwezig is om je door dit intense proces te begeleiden. Dat hebben velen nu niet. Ik begeleid al jaren mensen bij het proces van zelfrealisatie en ascensie. Daarom heb ik besloten om de komende periode regelmatig live te gaan om samen met jullie te kijken naar alles wat omhoog komt nu. Dit doe ik in de besloten Facebook groep Thee met Tamara. Je kunt daar jouw vragen stellen. Ik geef meditaties en healings passend bij de energie en de thema’s die actueel zijn. Online energetische hulp en coaching voor iedereen die bereid is om deze periode te gebruiken om naar binnen te keren. Zodat je het niet alleen hoeft te doen. Wil jij meedoen (het is gratis), wordt dan lid van deze besloten groep.

 

De natuur spreekt

Ik kan me voorstellen dat jij het op dit moment super lastig vindt om je hoofd koel te houden en je niet te laten sturen door angst. Dan wil ik je zeggen, kijk. Kijk om je heen. Kijk naar buiten. De wind waait, de zon schijnt en wordt elke dag sterker. De vogels fluiten en de natuur ontwaakt. Ik hoop dat deze lente, het ontwaken van de natuur symbool mag staan voor het grote ontwaken van de mensheid.

De natuur heeft geen last van deze pandemie. De hele schepping IS gewoon. Net zoals jij er bent. Moeiteloos. Heeft geen controle nodig en toch is alles in beweging. Welke kracht stuurt de schepping aan? Welke kracht is het die alles laat groeien en bloeien? De dag gaat over in de nacht en ’s ochtends is er het nieuwe ochtendgloren. De lammetjes worden geboren. Nestjes worden gebouwd. Aanschouw dat. Kijk, kijk echt. Wat zie je? Maar meer nog, kun je het voelen? De stille achtergrond van Zijn? Jouw Zijn? Kijk naar de schoonheid om je heen. Zie je de liefde? Voel je de liefde? Dit is waar het ècht om gaat. Jij bent er. Jij bent hier. Het oneindige zichtbaar en voelbaar overal om jou heen. Alles wordt gedragen in liefde en deze liefde verdraagt alles. Ook een crisis. Onveranderlijk altijd aanwezig. Onaantastbaar en ondeelbaar. Jouw kijken is zo kostbaar. Wat is dat door jouw ogen kan kijken? Het is dezelfde kracht die de schepping aanstuurt. Het is dezelfde kracht die alles laat groeien en bloeien. Kijk, de schepping biedt geen weerstand en toch alles groeit en bloeit. Kijk en luister. Luister naar het stille veld dat woordeloos tegen jou spreekt. Het is de liefde die woordeloos spreekt.

Voor degenen die nu vastlopen of de diepte in willen, alle privé sessies zijn ook online beschikbaar. Nu is een uitstekend moment om de shift te maken van hoofd naar hart. Laten we elkaar besmetten met Liefde. 

Ik ben en blijf verbonden met jullie in het stille veld dat Liefde heet.

 

Let love rule!

 Tamara

©2020 alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart 

Kan ik je ergens mee helpen in jouw persoonlijke proces? Boek een privé sessie . Loop je tegen blokkades aan? Diamond Light Coaching wijst je de weg naar je ware essentie.

Zijn wij al connected op Instagram?  Kom jij een keertje op de thee bij mij?

 

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!