Zetel van Intuïtie, Alta Major Chakra

Zetel van Intuïtie

Ken jij het chakra aan de achterkant van het hoofd? Het Alta Major chakra? Het is de zetel van intuïtie. In de oudheid waren het de hogepriesteressen die deze initiatie doorgaven aan ingewijden.

Zetel van Intuïtie

Dit chakra is een galactisch portaal en is gelinkt aan helderzien, helderhoren, helderweten. Zetel van intuïtie en verlichting van het Alziend Oog. Het is de galactische energie van de Godin (Shakti) die via dit chakra het lichaam binnenstroomt en via de energetische paden door het lichaam reist om ziel, lichtlichaam en fysieke lichaam met elkaar te verbinden door liefdevolle wijsheid. De verankering en belichaming van goddelijke aanwezigheid in het fysieke voertuig.

Als het alta major chakra geactiveerd wordt kun je tijdelijk wat ongemak ervaren. Duizeligheid, druk boven de oren, hoofdpijn, nek en schouderpijn, sinus problemen. rinkelen in de oren, nervus vagus (hoger hart), druk achter de ogen en boven de ogen. 

Lichtlichaam, voertuig van Licht

Maart 2023 stond in het teken van een mega kosmische alignment. Wij hebben naar deze ascensie energieën gekeken tijdens de maandelijkse online Energy Update & Alignment. Tijdens de online alignment hebben we onder andere gewerkt met de energie van de groene, witte en roze kosmische straal.

De kosmische merkabah (merkabah betekent voertuig van Licht, lichtlichaam) Solar merkabah, onze merkabah’s en planetaire merkabah, zijn met elkaar op één exacte lijn gebracht. Deze alignment verandert het besturingssysteem van ons lichaam. Het oorspronkelijke kosmische besturingssysteem wordt hersteld. Het waren de planeten die op één exacte lijn met elkaar stonden. De energie van maart heeft ons veel laten zien en laten voelen. 

When the Light returns to it’s source
it takes nothing of what it has illuminated.

~ Rumi

Lichaam, fysiek voertuig

April 2023 staat in het teken van het verankeren van deze alignment op fysiek niveau. De energie daalt af in ons lichaam en begint aan haar reis door ons fysieke voertuig. Als de energie van de groene straal indaalt is de atlas wervel is de eerste wervel waardoor deze energie stroomt. Dit is de wervel die de energie verbindt van het brein met de ruggengraat en zenuwstelsel. Atlas betekent letterlijk “de drager”.

 

Atlas in de griekse mythologie

In de griekse mythologie vertegenwoordigt de titaan Atlas de verbinding tussen licht en materie. Hij staat met zijn voeten op aarde en draagt het gewicht van de hemelen. Een taak die hem als straf werd opgelegd door Zeus. Atlas is de bewaker van de lichtpilaar en de God van Astronomie.

De pleiaden zijn de zeven dochters van Atlas. Om de dochters van Atlas te beschermen tegen Orion, veranderde Zeus hen in duiven waarna hij hen veranderde in sterren. Zo schonk hij hen de eeuwigheid. De atlas wervel is de eerste wervel en draagt het hele hoofd.

Als energie vrij kan stromen van alta major naar beneden en aan de voorkant van het lichaam ook weer naar boven, dan werken de energetische paden optimaal met elkaar samen. Dit resulteert in nieuwe aflijning van het skelet, het zenuwstelsel en de organen. Dit is wat ik bedoel met “het besturingssysteem” wordt vervangen.

Shakti reist naar beneden door de ruggengraat en zenuwstelsel en komt aan bij het fundament. De stuit en het sacraal chakra. Is jouw fundament stevig? Voel jij je veilig en geborgen? Dan kan zij samenwerken met de Kundalini van Moeder Aarde want onze fysieke lichamen vormen één energieveld met het energetische planetaire lichaam. De laatste activatie is het openen van de zegels in de voeten. De chakra’s in de voeten zijn heel bijzonder en brengen ons bij onze lotsbestemming vanuit I AM aanwezigheid. 

Als de ascensie energie tijdens haar reis door het lichaam een blokkade tegenkomt in de vorm van oude energie die opgeslagen ligt in je systeem dan ervaar je dat als een fysieke klacht, ongemak of pijn. Onze lichamen zijn containers van energie. Tegelijkertijd ontvangen wij nu ook nieuwe energie vanuit de aarde die de fysieke kristallen tempel gaan opbouwen. Het fysieke lichaam verandert van structuur. Daar bovenop neemt de intensiteit en frequentie van de zonnestormen momenteel toe.  

 

Het hart verlicht het derde oog

Als de energie het hartchakra bereikt en het hart is onschuldig en vrij, kan zij doorstromen naar onze pijnappelklier. Zij gaat eerst door de poort en inwijding van het heilige hart. Is het hart niet vrij, kan de energie niet doorstromen naar de pijnappelklier. 

Onze pijnappelklier is een soort van kosmische mega antenne. Je zou het kunnen zien als je kosmische ingebouwde wifi. Een sterke ontvanger en sterke zender van energie. Energie is informatie (data). Wanneer de kosmische vrouwelijke energie en de kosmische mannelijke energie samen komen in de pijnappelklier verlichten deze twee energieën het alziend oog. De energie vormt dan het patroon van een liggende acht. Energie kan vrij stromen tussen derde oog, pijnappelklier en alta major. De innerlijke verlichting van het derde oog. De Zetel van intuïtie is verlicht door het hart en wordt gevoed door kosmische energie.

To see God is to be

absorbed by God.

 

~ R. Maharshi

Onze Zon is een kosmische klok

Via de Zon (Solaris) ontvangen wij de tegenpool van deze vrouwelijke energie. Onze fysieke ogen en het derde oog ontvangen via de Zon informatie (energie). Ik heb daar ooit een blog over geschreven over de spirituele functie van de Zon. Onze Zon is als een radiostation en tegelijkertijd een kosmische klok.

 

Winter in diepe slaap 

Het is de Zon die de seizoenen aanstuurt. In de natuur zien we dat ook terug. De stand van de zon bepaalt de seizoenen. In de natuur, in ons leven, maar ook in bewustzijn. We gaan van de winter naar de spirituele lente. We hebben een tijdperk energetisch afgesloten en zijn een nieuw tijdperk binnen gegaan. De winter was het tijdperk van Kali Yuga. Slapend bewustzijn. Leven vanuit de illusie van afgescheidenheid, in diepe slaap. De winter.

 

Lente ontluikend bewustzijn

We bevinden ons nu in het begin van de spirituele lente. Ontluikend en ontwakend bewustzijn. Vandaar uit gaan we naar bloeiend bewustzijn, de zomer. Leven vanuit compleetheid en heelheid. De illusie van afgescheidenheid is weggevallen. Bewustzijn is zich weer bewust van zichzelf en komt volledig tot bloei. En de Zon heeft daarin een belangrijke rol.

Luister dus goed naar de behoefte van je lichaam nu. De vermoeidheid die je nu voelt is een andere soort vermoeidheid dan de vermoeidheid die je hebt gevoeld in maart. De pijn in je benen en voeten horen daar ook bij. In onze knieën, enkels en voeten bevinden zich ook chakra’s.

Meer weten over energie? Join us voor de maandelijkse online Energy Update & Alignment.

Shut your eyes. So that the heart may become

your eye and with that vision see another world.

~Rumi

© 2023 alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart | Content wordt beschermd door Copyscape.

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!