Geld is niet het probleem

geld

Volgens sommigen gaat het financiële systeem instorten. Volgens anderen is geld een groot kwaad in deze wereld. Maar dat is niet hoe ik het zie.

Geld is een ruilmiddel

Geld op zich is niet het probleem. Geld is ook geen energie. Geld is een ruilmiddel.
Met geld kun je een imperium bouwen waarin alles en iedereen gedijt. Een imperium dat bijdraagt aan groei, bloei, welvaart voor allen en in dienst staat van evolutie. Evolutie van de mensheid en de aarde. Een imperium dat de gezondheid en welzijn van allen ondersteunt. Een imperium dat wordt vormgegeven vanuit hart gedragen bewustzijn.

Of je bouwt een imperium waarbij slechts een enkeling profiteert. Ten koste van de mensheid en de aarde. Destructief voor de aarde, de gezondheid en welzijn. Slechts enkelen varen er wel bij. Een imperium dat wordt vormgegeven vanuit ego gedragen bewustzijn en gericht is controle, zelfzucht, hebzucht en macht.
Geld op zich is slechts een ruilmiddel. Het is het ego dat van alles verbindt aan het “bezitten van geld”. Het is de intentie achter geld.

All the money you made

will never buy back your soul.

~B. Dylan

Geld en het ego

Je kunt er status aan ontlenen, je kunt er macht mee verwerven, je kunt er zelfwaarde aan ontlenen, je kunt het gebruiken als een graadmeter voor “succes”. Allemaal activiteit van het ego (lees deze blog). Dat wat je werkelijk bent, verandert niet door het hebben van banksaldo.

Als je minder bezit, ben je niet minder. Als je meer bezit, ben je niet meer. Dat bestaat alleen in het denken. Je komt in deze wereld met lege handen en je gaat van deze wereld weg met lege handen.

Geld verwerpen is niet spiritueel. Je niet identificeren met bezit wel. Beseffen dat bezit je nooit ware vervulling kan geven. Iets wat gegeven kan worden, kan ook weer weggenomen worden. Dat wat je ten diepste bent kan nooit weggenomen worden.

 

Faillissement van het ego banksysteem

Er bestaat een kosmische bankrekening. Nu is de tijd aangebroken dat de mensheid geconfronteerd wordt met het faillissement van het oude ego banksysteem. De kosmische eindafrekening is hier. Velen hebben enorme kosmische schulden opgebouwd door alleen maar te nemen ten koste van de mensheid en te verwoesten. Hun imperium wat lang winstgevend leek te zijn zal instorten. Je ziet het al gebeuren op vele lagen.

 

De kosmische bankrekening

Degenen die hebben bijgedragen vanuit hart gedragen bewustzijn, krijgen weldra dividend uitgekeerd. Zij hebben “energetische stortingen” gedaan op de kosmische bankrekening. Zij hebben gegeven en bijgedragen vanuit het hart aan gezondheid, welzijn, bescherming van de aarde en alle levensvormen. Nieuwe imperiums worden opgebouwd vanuit hart gedragen bewustzijn. Geef het tijd.

Geld was nooit het probleem. Hoe wij dit gebruikt hebben wel.

If you want money more than anything,

you will be bought and sold your whole life.

~Rumi

Join us voor de maandelijkse online Energy Update & Alignment

 

 

copyright 2022 alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!