Descensie Symptomen

Wat is er veel geschreven over de ascensiesymptomen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan! Het was ook zeer zeker intens en vaak uitdagend. En velen ervaren nog steeds symptomen. Maar zijn dit momenteel symptomen die horen bij ascensie of descensie?

Dit jaar staat volgens mijn gevoel voor velen in het teken van descensie. Als het goed is hebben de ascensiesymptomen je gebracht tot diepe overgave. We hebben veel wijsheid vergaard, zijn door vele ervaringen heen gegaan, hebben veel inzichten verkregen en hebben veel geheeld. En dat is nu net waar ik het over willen hebben, heling. Wat ik zie is dat velen bezig zijn en blijven met de cycli van heling herhalen. Dan vraag ik je: wie is degene die iets wil helen? Dat is degene die iets afwijst…. Wie is degene die heelheid belichaamt? Dat is degene die houdt van dat wat er is zich volledig opent voor de directe ervaring. Wij ascenderen van 3D naar 4D en 5D (en verder). Ons bewustzijn versmelt met vele dimensies nu. Alle ervaringen en wijsheid opgedaan in 3D en 4D hebben je als het goed is 1 ding laat zien: er zit een intelligentie in de dingen precies zoals ze zijn. En alles wat gebeurt en zich als vanzelf openbaart aan je is er maar om 1 reden: je eigen I Am te onthullen en verankeren. En dat is de stap die wij nu mogen gaan maken. De “symptomen” zijn er niet om te overwinnen of te transcenderen. De zogenaamde nieuwe spiritualiteit wordt gebruikt om te healen. Grote valkuil! Ze zijn er om je te herinneren aan de liefde die je bent. Ze zijn er om ons tot diep vertrouwen te brengen en diepe overgave. Een diep vertrouwen te hebben in de heelheid die er al is. Ik merk dat het voor mij in ieder geval verleidelijk was om spiritualiteit te gebruiken om iets te healen en hard te werken aan ascensie. Dat was één van mijn inzichten. En ik zie het bij anderen gebeuren nu. De inzichten en wijsheden zijn betekenisloos als je niet weet en niet hebt ontdekt wie je bent voorbij manifestatie en tijd.

Wat is descensie?

Descensie vindt plaats op het moment dat er een aantal lichtlichaam activaties geintegreerd zijn en de hogere frequenties van de (over)ziel kunnen afdalen in het lichaam. Het is onderdeel van het ascensieproces en iedereen ervaart dit op een bepaald moment gedurende dit proces. Het resultaat van descensie is merkbaar aan een gevoel van verlies van dichtheid op fysiek niveau. Je voelt je licht, alsof je transparant bent geworden. De frequentie van je lichaam is flink verhoogd en delen van je (over)ziel versmelten nu met je lichaam. Deze hogere frequenties zorgen ervoor dat lagere frequenties met daarbij behorende gedragspatronen getriggerd worden. Het kan aanvoelen als een detox.

Hoe voelt descensie aan?

Mentaal niveau: het is de taak van het denken om te bepalen wat reëel is en wat niet en wat nodig is om te overleven. Wanneer descensie plaatsvindt wordt linear denken en handelen wat lastiger. De nieuwe frequenties duwen als het ware veel angst gebaseerde gedachten gericht op overleving en controle naar buiten. Dit kan leiden tot gevoelens van desillusie en/of desorientatie en concentratie stoornissen. Het denken gaat nu verschuiven van patronen die te maken hebben met controle naar patronen van overgave en het volgen van de leiding van het hart in het nu. Het denken gaat leren om te vertrouwen op de leiding van het zieleweten (overziel).

Emotioneel niveau: door de infusie van hogere frequenties merk je ook op emotioneel niveau een zuivering. Je voelt je moe, futloos, snel geraakt, overweldigd door golven van emoties en kunt spontaan in huilen uitbarsten om kleine dingen. Het is een loslaten van relaties, plaatsen, situaties en overtuigingen die niet in overeenstemming zijn met de hogere frequenties van je (over)ziel. Het is de bedoeling de weg vrij te maken voor expressie van je ware Zelf via het emotionele lichaam. Dit kan vrij intens verlopen. Variërend van gevoelens van niet verbonden zijn, extatische ervaringen tot gevoelens van intense verbondenheid en eenheidsbewustzijn.

Fysiek niveau: op het moment dat descensie plaatsvindt is er vaak een gevoel van tintelingen merkbaar in het kruinchakra (of gevoelens van gelukzaligheid). Alsof er mieren over je hoofd lopen. Vaak gevolgd door een intense warmte aanval. Het kruinchakra kan ook erg warm aanvoelen. Soms zijn gevoelens van gelukzaligheid merkbaar in je hersenen. Deze influx van hoge frequenties zorgen ervoor dat op cellulair niveau het lichaam gaat ontgiften en loslaten. Dit lijkt op griep verschijnselen, hoofdpijn, diarree, misselijkheid, onverklaarbare pijnen, hoge lichaamstemperatuur, vermoeidheid en soms zelfs braken. Ook extatische gevoelens in en rondom het hartchakra zijn voelbaar. Meestal na integratie van het negende geactiveerde lichtlichaam. Het “unified chakra” wordt dan actief en dat geeft gevoelens van eenheid, gelukzaligheid en extase in dit chakra. Wil je meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar een van de Unified Heart Awakenings die de Wijsheid van het Hart maandelijks verzorgt.

Als dit unified hart chakra actief wordt ervaar je meer synchroniciteit, meer flow, een diep weten en een onuitsprekelijke rust en liefde die in alles aanwezig is. Je vertrouwt op je diepere weten en wordt niet meer uit balans gebracht door dat wat er om je heen gebeurt. Je bent uit de film gestapt en zit nu in het publiek te kijken naar de film. Of nog beter, je weet dat je de regisseur bent van deze film. Je geniet meer, je zintuigen zijn aangescherpt en er is een kristalheldere focus. Je geeft moeiteloos uitdrukking aan je ware behoeften. Je wordt niet geraakt door drama van anderen of afwijzing en ziet dat dit een hoger doel dient. Alhoewel je dieper voelt, brengt dit voelen je niet uit balans. Het wordt verwelkomd en opgevangen door de uitgestrektheid van je hart. Alles wordt gezien, gevoeld en verwelkomd met dezelfde liefde.

Wat zijn de symptomen van descensie?

Als descensie een intens proces is of er vinden herhaaldelijk descensies plaats dan kan in sommige gevallen een lichtlichaam integratie nodig zijn. De circuits van het lichtlichaam kunnen door frequente descensies onder druk komen te staan of beschadigd raken. Dit is merkbaar aan de volgende symptomen:

Fysiek

 • Frequente hoofdpijnen, pijn in het midden van het hoofd (pijnappel), pijnen op voorhoofd, ogen en oren (ascensie kristallen in het lichaam)
 • Migraine (die vaak op komt zetten)
 • Nekpijnen
 • Pijn achterkant hoofd (vierde oog)
 • Pijn in ruggengraat en onderrug (lijn van licht)
 • Ernstige spierpijnen
 • Vermoeidheid/uitputting
 • Verstoringen in de ademhaling
 • Duizeligheid/Nervus Vagus Vertigo
 • Zwaar gevoel op de borstkas
 • Elektrische schokjes (dit is een duidelijke aanwijzing dan staat het zenuwstelsel echt teveel onder druk)
 • Griepachtige verschijnselen
 • Hormonale schommelingen
 • Spijsverteringsklachten die aanhouden, momenteel is dit bij velen heel duidelijk aanwezig
 • Na integratie: gevoelens van gelukzaligheid en extase boven, rondom en in je hoofd
 • Na integratie: gevoelens van gelukzaligheid en extase merkbaar in het geactiveerde “unified chakra”

Mentaal/emotioneel

 • Onvermogen om helder te kunnen denken en soms helemaal niet (minder lineair
 • Geïrriteerd
 • Depressie
 • Huilerig
 • Onvermogen om je te verbinden met je hogere zelf, niet kunnen mediteren, geen verbinding kunnen maken met je intuitie

Wat kan helpen om deze hogere frequenties te integreren en descensie te ondersteunen?

Allereerst meebewegen met de golven. Verzet tegen verandering wordt na integratie van de eerste lichtlichaam activaties pijnlijk. Volsterkt eerlijk zijn naar jezelf over dat wat aan het licht wordt gebracht is de snelste manier. Bewust andere keuzes maken naar aanleiding van de inzichten die dan ontstaan = frequenties verankeren.

Een energetische transmissie werkt sterk aardend en versnelt en vergemakkelijkt het proces aanzienlijk. Na een energetische upgrade is het volgende merkbaar:

 • Verlichting van ascensie en descensie symptomen (zie hierboven)
 • Snelle integratie van aspecten van je hogere Zelf zodat je hier ook moeiteloos uitdrukking aan kunt geven en ware talenten zich nu kunnen openbaren
 • Je slaapt beter
 • Je goed geaard voelen, stevig staan, helderheid in denken en een goed lichaamsbewustzijn
 • Gevoel van diepe rust en diepe vrede
 • Je intuitie verdiept zich en je telepathische vermogens nemen sterk toe
 • Je beschikt over meer veerkracht en nieuwe energie
 • Je ware missie in dit leven wordt helder
 • Je gaat helder waarnemen, helder zien, helder voelen en helder weten
 • Je hart opent zich verder
Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!