De Wijsheid van het Hart

De Wijsheid van het Hart

De Wijsheid van het Hart

Diep verscholen in je hart bevindt zich een etherische diamant van zuiver licht. De Bodhi diamant. Men zegt dat deze etherische diamant de essentie van verlicht bewustzijn vertegenwoordigt. Het symbool in het logo van De Wijsheid van het Hart

De Wijsheid van het Hart je innerlijke kompas

Deze innerlijke wijsheid is als een kompas dat ons de weg kan wijzen in het leven. Als je luistert naar de wijsheid van je hart, volg je het pad dat leidt naar vreugde, geluk en zelf vervulling.

Het geloof dat we in essentie ons denken zijn, dat stemmetje in je hoofd, maakt het moeilijk om echt naar ons hart te luisteren. Het besef dat je in essentie bewustzijn bent, is het openen van het hart. Een open hart is puur en onschuldig. Leven vanuit je hart en intuïtie gaan hand in hand.

Weet jij nog hoe je was als klein kind? Je had een nieuwsgierige open houding, verwonderd door alles wat je tegen kwam. De wijsheid van je hart volgen was toen nog heel gewoon. Dat stemmetje in je hoofd dat overal commentaar op heeft nog niet zo sterk. Je was intuïtief en creatief. Natuurlijk bewustzijn was er gewoon en het leven was moeiteloos en magisch.

 

Kwetsbaarheid

Als het hart opent betekent dit ook kwetsbaarheid. Leven vanuit je hart is eerlijk, puur en onschuldig. Open zijn en spontaniteit. Het heeft alles te maken authenticiteit. Maar ook voelend aanwezig zijn. Vaak sluiten wij ons hart om onszelf te beschermen tegen emotionele pijn. De wijsheid van je hart volgen betekent ook een bereidheid om te voelen. Voelen zonder censuur. Het vraagt moed. 

 

Je ware natuur wantrouwen

Je groeit op en je leert je aan te passen aan een maatschappij die niet gebouwd is vanuit hart-gedragen natuurlijk bewustzijn maar geregeerd wordt door ego-gedragen bewustzijn. Een staat van diepe onbewustheid, want je bent je niet meer bewust van je ware essentie. Je gaat slaapwandelend door het leven. Je leert om te leven in een wereld die de verbinding met ware spirituele voeding niet meer opmerkt. Een wereld die vergeten is om te luisteren naar de wijsheid van het hart. Je hebt geleerd je authentieke zelf op te offeren en je aan te passen aan wat de maatschappij van je verlangt en van je vraagt. Dan heb je geleerd om je ware natuur te negeren, ontkennen en te wantrouwen.

 

Het hart is een portaal

Maar een wereld die niet meer in harmonie is met natuurlijk bewustzijn die wordt ziek en is afgesloten van de enige bron die kan helen, voeden en de balans kan herstellen. Afgesloten van liefde en wijsheid. We worden overspoeld met informatie maar het ontbreekt aan wijsheid. Tijd om terug te keren naar natuurlijk bewustzijn. De wijsheid van je hart kan jou de weg wijzen. Het hart is een portaal. Een portaal naar de realisatie van je ware essentie, bewustzijn. Het is de plek van waaruit alles één en verbonden is.

Authenticiteit opofferen

Wat we nu zien in de huidige wereld is een confrontatie met de consequenties van ego gedragen leven. Onze samenleving is niets anders dan een reflectie van onze staat van bewustzijn. En de reflectie van ons bewustzijn is zichtbaar in de structuren op alle lagen van onze samenleving. De politiek, de economie, het schoolsysteem, de psychiatrie, de medische wetenschap, veehouderij. Een maatschappij die aangedreven wordt door hebzucht, zelfzucht, controle met als motor achter dit alles angst. Misbruik van vitale levensenergie.

Het leidt tot uitputting, ziekte, stress en depressie. Het is niet voor niets dat 80% van alle gezondheidsklachten gerelateerd kunnen worden aan stress. Eén op de vier mensen slikt anti depressiva en we zien een explosieve toename in burn out. Een signaal dat er iets niet klopt in de manier waarop wij leven en onze maatschappij hebben ingericht. We slikken medicatie om klachten te onderdrukken die ontstaan zijn doordat wij leven op een manier die niet in harmonie is met onze ware essentie en natuurlijk bewustzijn. We negeren en onderdrukken het signaal dat ons wil waarschuwen. Een compleet neurotische manier van leven. 

 

De wereld is onze spiegel

De wereld is een reflectie van onze staat van bewustzijn. Dan is het antwoord en de oplossingen voor onze huidige uitdagingen ook aanwezig. Want als er een uitdaging is ontstaan vanuit onbewustheid, is de oplossing en het antwoord bewustwording. Wakker worden dus. Geen slaapwandelen meer.

Shut your eyes. So that the heart
may become your eye and with that
vision see another world.

~Rumi

In de wijsheid van het hart blijven

Wij luisteren vaak naar de verkeerde stem. Net zoiets als een radio. Onze aandacht gaat continue uit naar de ruis op de zender. Onze aandacht gaat naar de afleidingen, gedachten en we verdwalen in verhalen. Stem je niet af op de afleidingen. Stem je af op de essentie. Leer om te luisteren naar een ander kanaal. Laat de bron in jou, je informeren. Volg jouw innerlijke autoriteit. Luister niet naar de stem van het denken. Ga de interactie niet aan met deze stem. Luister naar de stem van je hart.

There is courage involved if
you want to become truth.

~Rumi

Leven vanuit je hart

Het pad van het hart is het moeiteloze pad. Ons is geleerd dat wij met onze wilskracht het leven naar onze hand kunnen zetten, om sterk te zijn en te vechten. Als je door hard werken je doel bereikt zul je gelukkig zijn en vervulling vinden. Maar dat is niet leven. Dat is overleven. Het is in feite misbruik van je levensenergie.

Levensenergie die gebruikt wordt voor overmatig denken, forceren en controleren. Het zal je uitputten en ongelukkig maken. Als levensenergie in dienst staat van het hart, verandert alles. Dan leef je vanuit de essentie. Gelukkig zijn is je natuurlijke staat. 

Je komt in beweging op het juiste moment, vanuit de juiste energie. Spontaan en moeiteloos. Jouw creaties ontstaan organisch en zijn in harmonie met het geheel. Je volgt de ongeschreven natuurlijke wetten. Je vertrouwt de levende intelligentie die aanwezig is in alles. Aanwezig in elke hartslag, elke ademhaling. Je leven is dan als een dans, als een symfonie en elke noot klopt. Als jij een verandering in de wereld wilt zien. Volg de wijsheid van je hart. 

Close your eyes
Fall in Love.
Stay there.

~ Rumi

  Een wegwijzer

  Alle diensten van de Wijsheid van het Hart zijn wegwijzers. Elke dienst is een route. Eke route leidt uiteindelijk naar hetzelfde. Thuis komen bij jezelf. Je ware essentie realiseren. Jij mag de route kiezen die past bij jou.

  De missie van de Wijsheid van het Hart is dan ook heel simpel. Een wegwijzer zijn. Dienstbaar zijn aan waarheid en liefde.

  De maandelijkse online frequency alignments zijn een mooie wegwijzer naar de herontdekking van je ware essentie. Let’s connect!

   

  © 2023 alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart | Content wordt beschermd door Copyscape.

  Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

  You're inn!