De kosmische eindafrekening het spirituele examen

de kosmische eindafrekening

In één van de maandelijkse online energy updates werd tijdens de channeling gezegd de kosmische eindafrekening gearriveerd is en deze gaat hand in hand met het spirituele eindexamen van de mensheid. 

De kosmische bankrekening

Er bestaat een kosmische bankrekening en de kosmische eindafrekening is gearriveerd. Velen hebben kosmische schulden opgebouwd door alleen maar te nemen ten koste van de mensheid en te verwoesten. Alle imperiums gebouwd op zelfzucht en hebzucht die lang winstgevend leken te zijn zullen instorten. Je ziet het al gebeuren op vele lagen. Met de overgang naar het nieuwe tijdperk wordt de mensheid geconfronteerd wordt met het faillissement van het oude ego banksysteem. Het wordt energetisch niet meer ondersteund. De kosmische eindafrekening gaat samen met het spirituele eindexamen.

 

De energie van de Aarde is veranderd

Het faillissement van het oude ego banksysteem is een direct gevolg van de verandering in energie. De aarde heeft haar frequentie enorm verhoogd. De kundalini van de Aarde heeft verbinding gemaakt met de kosmische kundalini. Dit is een mega shift in energie. Het 13-voudige energetische systeem is geactiveerd. Als het energieveld van de Aarde verandert, veranderen wij ook. Want ons energieveld is één en verbonden met dat van Moeder Aarde.

Het oude energetische systeem is volledig ingestort. Het nieuwe energetische systeem draait al geruime tijd. Het oude wordt energetisch niet meer gevoed. Als iets geen voeding krijgt dan zal het sterven. Het nieuwe wordt gevoed. Iets wat voeding krijgt kan groeien en bloeien.

You have the energy

of the sun in you.

~Rumi

Het spirituele eindexamen

Maar voordat het zover is wordt de kosmische eindafrekening en het spirituele eindexamen aan ons gepresenteerd. De vraag is wat hebben wij geleerd van het afgelopen tijdperk? Kijk het oude tijdperk is het tijdperk van karma en onbewustheid. Oorzaak en gevolg. Een keuze maken, leven met de consequenties en hopelijk daardoor leren. Karma is geen straf. Het de bedoeling van leven dat je daarvan leert. Ervaringen opdoen, levenslessen leren en deze lessen vervolgens toepassen en integreren. Alle uitdagingen waar wij vandaag de dag voor staan hebben wij zelf met z’n allen gecreëerd vanuit onbewustheid. De samenleving is simpelweg een reflectie van onze bewustzijnstoestand. Dat is de kosmische eindafrekening. Het is de optelsom van onze acties (vanuit onbewustheid). Het nieuwe tijdperk is het tijdperk van dharma en bewustzijn (vrij van karma).

 

Consequenties worden belicht en uitvergroot

De gevolgen van handelen vanuit ego worden momenteel uitvergroot. De gevolgen van handelen vanuit het hart ook. Grijp je terug naar angst, controle en macht dan zul je zien dat de boel stagneert (je ervaart pijn/lijden) of explodeert. Richt je je aandacht op het hart en handel je vanuit het hart, dan zul je flow ervaren en groei zien (expansie). Met het belichten van de gevolgen wordt het verrekte lastig om onbewust te blijven, te ontkennen, te negeren of te onderdrukken. De energie staat het gewoonweg niet toe. Het wordt gezien. Tenzij je ervoor kiest om niet kijken.

 

De wereld vormgegeven vanuit onbewustheid

Kijk naar de wereld. De aarde, de dieren en de mensheid exploiteren wij. Aangedreven door hebzucht, controle en macht. Een zieke en ontheiligde wereld. Met een verzwakt en ziek gemaakt ecosysteem. De lucht alleen al die we inademen zorgt voor onnoemlijk veel ziekte en doden. Een wereld die de verbinding met ziel niet meer voelt en opmerkt. Afgesneden van jezelf, afgesneden van de liefde, afgesneden van de ander, afgesneden van de natuur. Spiritueel onvolwassen.

Where there is ruin,

there is hope for a treasure

~Rumi

Als je niet leeft vanuit je hart dan ben je afgesneden van de bron. De bron die voedt, geneest, transformeert en het nieuwe baart. De liefde die vergeten is dat zij de liefde is. Dan leef je niet in harmonie met de kosmische energieën en de natuurlijke ritmen en cycli. Spirituele armoede. Altijd op zoek naar liefde en vervulling in de buitenwereld. Zoeken maar het daar niet kunnen vinden.

 

De oplossing en antwoorden komen vanuit bewustzijn

We denken alles te kunnen oplossen op met technologie, nog meer controle en niet bezielde wetenschap. We grijpen in op alle lagen van het leven. Niet beseffend dat al het leven met elkaar verbonden is. Als er een diersoort uitsterft heeft dit een effect op al het leven. Als er een insect voorgoed verdwijnt heeft dit een effect op het hele web van leven en verdwijnen er ook dieren en planten. Wij denken het leven te kunnen controleren in plaats van dat wij het eren en respecteren. Wij denken dat we een leven hebben en beseffen niet dat wij het leven zijn dat in verbinding staat met al het leven. Het ene leven.

Onze samenleving is een afspiegeling

van onze staat van bewustzijn.

~Tamara van de Beek

Het leven is symbiotisch

Het leven is symbiotisch. Alle levensvormen zijn energetisch met elkaar verweven. Het web van leven. De oplossing is niet nog meer wetenschap, nog meer technologie, nog meer controle. De oplossingen en antwoorden komen uit bewustzijn. Van binnenuit. Alleen bewustwording en bewustzijn kunnen helpen. Wij ZIJN dus het antwoord en tevens de oplossing als wij luisteren naar en handelen vanuit onze innerlijke leiding. Innerlijk vanuit het hart afgestemd op het leven. De verandering komt vanuit de transformatie in je binnen wereld. Daar begint het. Van binnen naar buiten.

 

Wakker worden

Iemand die wakker is ziet, voelt en ervaart dat het ene leven aanwezig is in al het leven. De illusie van afgescheidenheid is weg gevallen. Dat is tevens het einde van verdeeldheid en zogenaamde vijanden. Onze enige ware bedreiging is onbewustheid en ongevoeligheid. De wereld heeft jouw compassie nodig, de wereld heeft jouw open hart nodig. Niet jouw oordeel, opinie of mening. Zachtheid kan overal doorheen breken. Zachtheid betekent niet per definitie kwetsbaar. Het is juist een enorme kracht. Schenk deze wereld jouw zachte en open hart.

A pure heart, open to the Light,

will be filled with the elixir of Truth.

~Rumi

Het spirituele eindexamen

Dit jaar staat in het teken van spirituele testen. We krijgen volop kansen om te laten zien of wij wat geleerd hebben of niet. Waar heb jij jouw aandacht, energie, tijd en geld aan besteed? Dat zijn de energetische investeringen die je hebt gedaan. Dat zijn de systemen die jij in stand houdt.

Als er chaos is, tekorten, onzekerheid en alles stort in. Wat doe je dan? Handel je dan nog steeds vanuit bewustzijn? Staan wij dan op als één en helpen wij elkaar? Of vallen wij elkaar aan? Dat is het spirituele eindexamen. 

We kunnen niet door naar het nieuwe tijdperk zonder de lessen te hebben geleerd van het oude tijdperk. Gaan staan voor de waarheid en de liefde. Iets anders niet meer accepteren en toestaan. Want dat doet de energie ook niet.

Join us voor de maandelijkse online healing en energy update

 

 

copyright 2022 alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart 

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!