Ascensie symptomen

ascensie symptomen

Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin vele de reis maken van hun hoofd naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. Sommigen noemen het The Great Awakening. Dit gaat vaak gepaard met ascensie symptomen.

 

Wakker worden

Wakker worden is een versmelting van licht (ziel) en je fysieke lichaam. Je kunt het vergelijken met fotosynthese. Zoals bomen en planten dit doen met licht. Het licht van bewustzijn innemen en verankeren in de vorm (het lichaam). 

Wakker worden is bewustzijn dat zich bewust wordt van zichzelf. Het is dus bewustzijn dat ontwaakt, niet de persoon. Het is de herkenning van I AM. Ik ben. Jezelf leren kennen als bewustzijn. De identificatie met het denken wordt verbroken. Dat is denken dat je de stem bent van het denken.

Ook wordt de identificatie met het lichaam verbroken. Denken dat je dit lichaam bent. Dit wakker worden is niet iets wat je tot stand kunt brengen door hard te werken, of het te begrijpen. Dit kun je alleen maar ontdekken en ervaren. Het is een herkenning van het ware Zelf. Velen ervaren dit als “thuiskomen”. Thuiskomen bij je ware zelf. Lees deze blog als je meer wilt weten over bewustzijn en verlichting.

Het begin van ontwaken

Vaak begint dit “wakker worden”met een crisis, een depressie, burn out, een groot verlies of trauma. Het lijden is vaak de aanleiding om op zoek te gaan naar antwoorden en inzichten. We proberen wanhopig om lijden te vermijden of te onderdrukken. 

 

Een confrontatie met je schaduwkant

Het is een confrontatie met alle onderdrukte en ontkende emotionele energie. Het blootleggen van de oerwond. Je schaduwkant wordt in het licht gezet en beperkende overtuigingen en conditioneringen worden nu gezien. Wakker worden is allesbehalve prettig. Waarschijnlijk zul je in het begin wanhopig proberen vast te houden aan controle en is er verzet. Maar verzet tegen wakker worden creëert juist het lijden.

Dit ontwaken geeft wat  “neveneffecten”. Je zou dit ascensie symptomen kunnen noemen. Ik gebruik het woordje symptomen liever niet. Je bent tenslotte niet ziek en het is ook niet iets wat bestreden dient te worden. Hoe meer licht er in het lichaam doordringt, hoe meer het lichaam verandert.

Dit licht duwt als het ware alle resten van onderdrukte oude emotionele energie en oude trauma’s in je systeem naar de oppervlakte. Je komt in een emotionele rollercoaster terecht. 

De sensitieve zielen, de lichtwerkers, de nieuwetijdskinderen, de gatekeepers, healers en wayshowers etc. merken dat ze meer en intenser de neveneffecten van deze licht activaties ervaren. Zij zijn over het algemeen ook gevoeliger voor zonnestormen en kosmische invloeden. 

Als je niet voelt of ziet waar een bepaalde klacht vandaan komt dan kan dit proces je onrust en angst geven. Je gaat je zorgen maken. Toch is het niet nodig om te begrijpen waar het allemaal vandaan komt. Je hoeft het alleen maar te voelen zonder verzet. Energie is als water en wil stromen. Als jij laat stromen wat wil stromen zonder te willen bijsturen of forceren is er niet veel aan de hand. 

Maar als een klacht niet overgaat of je dagelijkse functioneren negatief beïnvloedt, dan zou ik zeker altijd contact opnemen met je huisarts en/of een specialist. Sluit altijd uit dat er geen fysieke oorzaak aan te wijzen is voor een klacht die niet wil overgaan. Klakkeloos je klachten toeschrijven aan een ascensieproces is zeker niet mijn advies. Sommige symptomen kunnen ook duiden op een fysieke aandoening.

Ontwaken Kundalini

Soms gaat een ontwaken gepaard met een Kundalini ontwaken. Lees daar meer over in deze blog. Kundalini ontwaken geeft ook ascensie symptomen maar het sterk brandende gevoel in de ruggengraat is typisch iets wat met een Kundalini ontwaken gepaard gaat. Dat is niet te missen.

Velen gaan tijdens een ontwaken door wat men noemt “De donkere nacht van de Ziel“. Dat gaat gepaard met specifieke ascensie symptomen. Zoals een diepe zielenpijn en diepe verlatenheid voelen.

Ascensie symptomen

Voor iedereen is een proces van ontwaken weer anders. Sommigen hebben last van intense ascensie symptomen en anderen niet. Sommigen hebben veel onderdrukte emotionele energie of hebben diepe trauma’s opgelopen. De mate van verzet en controle willen behouden spelen ook een belangrijke rol. Als jij een sterke controle behoefte hebt dan is de kans groot dat je op deze manier ook dit proces ingaat. Het verzet is dan wat groter en dit geeft altijd meer ongemak.

Ook sterke identificaties spelen een rol. Bijvoorbeeld sterke identificatie met het denken (ik ben de stem in mijn hoofd) of het lichaam (ik ben dit lichaam). Dat kan nogal wat angst geven als deze identificaties worden verbroken.

Ook overtuigingen, conditioneringen en gedachtenpatronen komen in het proces van ontwaken meer op de voorgrond. Zodat jij je bewust wordt van de mentale “programmeringen” die op de achtergrond de show runnen en je onbewust aansturen. Jouw reactie patronen worden daarmee ook in het Licht gezet. Hieronder een overzicht van klachten die zouden kunnen opspelen tijdelijk.

Een gevoel alsof je in een hogedrukpan zit, een gevoel van stress, onrust en veel energie waar je nog niets mee kunt. Oude patronen, gedrag en geloofsovertuigingen komen naar boven om te worden gezien en gevoeld. Verzet en controle zullen dit proces moeilijker maken en vertragen.

Een gevoel van desoriëntatie. Dit kan even erg vervelend zijn.

Ongewone en onverklaarbare pijnen in je lichaam. Geblokkeerde en onderdrukte pijn en emotionele energie die vastzit ergens in het lichaam komt vrij.

Veranderend slaappatroon, wakker worden tussen 1 en 2 uur ‘s nachts, later evoluerend naar 4 of 5 uur.

Korte termijn geheugen verlies. Moeite hebben met woorden, plotsklaps niet meer weten wat je nu eigenlijk wilde zeggen. Of je hoofd is ineens “blanco”. Het brein gaat anders werken. De verbindingen in je hersenen veranderen. Linker en rechter hersenhelft gaan met elkaar samenwerken.

Helder zien, helder weten, helder voelen, helder horen. Je gaat meer subtiele energieën oppikken. Dit is een teken van een toename in bewustwording.

Identiteitscrisis. Het kan zijn dat je jezelf even niet meer herkent omdat je je niet meer identificeert met gedachten (het onechte zelf) . Conditioneringen worden doorzien. Je ware Zelf ga je stapsgewijs ontdekken en ervaren. Jezelf leren kennen als bewustZijn.

Een gevoel van niet volledig of goed in je lichaam te zitten. Het onderbewustzijn kan deze techniek gebruiken (uit het lichaam) om ons te beschermen tegen de stress van de verandering. Wegvluchten uit de realiteit en gronding verliezen als bescherming. Vooral hoog sensitieve personen zie ik dit doen. Zij voelen zich sowieso vaak niet veilig.

Perioden van diepe slaap en veel behoefte aan slaap. Je lichaam werkt hard en moet de nieuwe frequenties en veranderingen verwerken.

Verhoogde gevoeligheid voor geluid. Plotsklaps ga je anders “horen”. Achtergrondruis die je voorheen niet bewust oppikte, pik je nu wel op. Dit kan heel vervelend zijn. Ook dit gaat weer over.

Draaiingen, verlies van evenwicht, rug- en nekpijn, oorsuizingen, troebel zicht; slapeloosheid, hartkloppingen, problemen met de ademhaling, hoofdpijn. Dikwijls voorkomend. Aanpassingen van je lichaam aan  de nieuwe (aarde) energie.

Plotsklaps huilen, zowel van verdriet of van blijdschap. Je hart gaat open en je wordt gevoeliger, je wordt daardoor sneller geraakt.

Geen zin in wat dan ook, niet vooruit te branden, lethargie. Je bent in een rustperiode, je systeem is aan het “rebooten”. Luister hiernaar.

Behoefte aan alleen zijn en terugtrekken met momenten. Je hebt tijd en rust nodig om alle energetische aanpassingen te verwerken en te integreren.

Minder zin om te eten of juist méér zin in ongewone zaken. Gewichtstoename, vooral rond de buik (Buddha belly), een behoefte aan suiker en proteïnen. Je verbruikt veel energie tijdens dit proces. Luister goed naar de veranderende behoefte van je lichaam.

Relaties, vriendschappen gewoontes, banen die niet gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en je niet voeden verdwijnen uit je leven. Loskomen van beperkende situaties, patronen en personen.

Op sommige dagen voel je je totaal uitgeput. Je lichaam verliest zijn densiteit en herstructureert zich. De lever werkt harder en is bezig het lichaam te zuiveren. Ondersteun je lever tijdens dit proces.  Het lichaam verbruikt meer mineralen en aminozuren. Vooral tijdens een kundalini ontwaken.

Emotionele ups en downs. Emoties die niet verwerkt en gezien zijn (uit je kindertijd en het verleden), komen in je bewustzijn om alsnog te worden gezien en gevoeld. Vaak depressie en wanhoop. Deze gevoelens hoef je niet te bestrijden. Geef ze ruimte en liefdevolle aandacht. Een crisis is altijd een fantastische kans tot expansie, groei en bewustwording.

Gevoel van heimwee, alsof je hier niet  thuis hoort. Het verlangen naar je oorspronkelijke staat van zijn (de eenheid) wordt heel duidelijk voelbaar. Het leven in de illusie van de afgescheidenheid wordt ondraaglijk nu. Tijd om thuis te komen bij jezelf. 

Een gevoel van gek worden. Je hersenen moeten wennen aan een herbedrading. Dit noemt men ook wel “kristallisatie van het brein”. Dit kan even een akelig gevoel geven.

Angst, paniek en gevoelens van hysterie. Het ego begint zijn macht te verliezen en werpt blokkades op. Het denken wil controle behouden en komt heftig in opstand. Je zoekt naar houvast binnen “het bekende” en dat is voor velen vaak het denken en het intellectuele weten. Je gaat opmerken en waarnemen dat je tot nu toe voornamelijk vanuit angst en overleven hebt geleefd.

Nacht zweten en hitte aanvallen. Hitte aanvallen kunnen ook veroorzaakt worden door zeer sterke kunstmatige electromagnetische straling.

Ernstige hartkloppingen. Aanpassingen aan je hartchakra. Dit is een symptoom waarvan ik zeg, altijd checken met je huisarts. Altijd uitsluiten of er geen fysieke oorzaak is. Sterke wifi signalen kunnen ook een hoge hartslag of hartritmestoornissen geven.

Veranderingen in de relatie met je partner (sterker worden of slechter worden van de relatie). Ook familie karma wordt pijnlijk zichtbaar en voelbaar.

De gevolgen van je acties en overtuigingen manifesteren zich sneller. Het leert je feilloos de kosmische wet van oorzaak en gevolg. Zo kun je voelen wat het effect is van identificatie met het denken, overtuigingen etc. Vaak is dat lijden. Nu kun je dus bewust een hartgedragen keuze maken. En ervaren dat dit een positief effect geeft.

Merkwaardige sensaties (prikkelingen, elektriciteit) in de omgeving van je hartchakra, zonnevlecht en keelchakra. Echter, electrische prikkels in het lichaam voelen kunnen ook duiden op problemen met het zenuwstelsel. Ook dit is een symptoom waarvan ik zeg, altijd checken. 

Wazig zien en geirriteerde oogzenuwen. Je ogen (en oogzenuwen) moeten wennen aan het nieuwe licht dat via de zon bij ons binnenkomt. Zenuwtrekjes van de oogzenuw komt vaak voor. Je ogen moeten “resetten”. Met name tijdens een zonnestorm kun je last hebben van gevoelige ogen. Dit is gelinkt aan de nervus vagus.

Niet tot activiteiten kunnen komen (zelfs dingen die je normaal gesproken routinematig deed). Onderzoek of deze activiteiten nog wel bij je passen. Onderzoek of jij hier wel plezier uit haalt en of het je energie geeft of juist energie ontneemt.

Je zoekt verbindingen die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en vanuit het hart. Oppervlakkig geklets, drama, klagen, jezelf moeten aanpassen en ruilhandel (op liefdesgebied) is niet meer zo aantrekkelijk. Ook verbindingen ooit ontstaan vanuit behoeftigheid zullen verbroken worden. Deze verbindingen voelen nu als een sterke beperking.

Hogere sensitiviteit voor kleur- en smaakstoffen en andere chemische toevoegingen in voeding. Luister goed naar de veranderende behoeften van je lichaam. Plotselingen allergieën en intoleranties die je voorheen niet had. Problemen met je immuunsysteem echter kunnen deze klachten ook veroorzaken. Controleer of dit het geval is of niet. Zoek uit wat je immuunsysteem ondermijnt.

Wat kan helpen met ascensie symptomen?

Luister goed naar je lichaam. Niet alle fysieke en emotionele ongemakken kun je scharen onder de noemer “ascensie symptomen”. Gebruik je verstand. Als iets niet goed aanvoelt of langere tijd aanhoudt is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Met stip op 1: zorg voor een goede aarding. Leer om echt aanwezig te zijn en blijven (wortelen in aanwezigheid). Vooral voor hooggevoeligen van groot belang. Zij zijn meestal niet goed gegrond, in de basis voelen zij zich onveilig. Zorg dat je veel tijd doorbrengt buiten in de natuur. 

Rust uit zoveel je kunt. Je lichaam moet grote aanpassingen verwerken en integreren. Voor de hooggevoeligen met een zeer gevoelig zenuwstelsel is voldoende rust echt noodzakelijk om te herstellen. Erken en herken je grenzen en respecteer deze ook.

Drink veel water het liefst met een beetje himalayazout (houd je electrolyten op peil). Water is een goede geleider van energie en ontdoet je van gifstoffen. Water brengt je meteen in een staat van neutraliteit. Ga naar de sauna, neem een bad of douche en drink voldoende.

Bied geen weerstand aan het proces maar vertrouw het proces. Weerstand zorgt ervoor dat de neveneffecten versterkt worden en alleen maar nog meer toenemen. Het vertraagt en bemoeilijkt het proces. Leer om controle mechanismen te herkennen en kies bewust voor acceptatie en overgave. Wees lief voor jezelf.

Leer om met je aandacht gecenterd te blijven in je hartruimte. Geef geen voeding aan het “denken” maar geef voeding aan het “voelen”, hier zijn. Houd je aandacht hier. Dit moment. Houd het simpel. Je hoeft niet als een kip zonder kop door het leven te gaan, maar gebruik je denken waarvoor het bedoeld is (om te plannen, tijdens het werk etc.).

Keer telkens naar binnen om stil te zijn en de verbinding te voelen en ervaren met jezelf. Telkens wanneer je merkt dat je met je aandacht bij het denken bent, verleg je bewust je focus. Geleidelijk aan ga je de identificatie met het denken verbreken.

Voel wat nodig is nu. Laat je leiden door je intuïtie. Vertrouw op je innerlijke leiding. Leer om te luisteren naar je hart, vertrouw dat en volg dat. Handel er ook naar. Het is onmogelijk om meer bewustzijn te belichamen en niet te veranderen. Neem verantwoordelijkheid. Het gaat namelijk niet vanzelf. Dit vraagt om toewijding. Er wordt van je gevraagd dat je helder gaat zien (helder waarnemen), alles wat je voelt volledig de ruimte geeft (geen weerstand bieden) en dat je handelt naar de inzichten die daardoor ontstaan. Inzicht zonder handeling brengt geen verandering. Als gewoonten en patronen overeind blijven is de integratie nog niet compleet.

Blijf in beweging. Dit zorgt ervoor dat energie kan blijven stromen. Stretchen helpt. De ruggengraat soepel houden ook.

Zonlicht doet wonderen. De zon is als een radiostation en zendt nieuwe frequenties uit. Het is onze spirituele voeding. 

Voeding is ook frequentie. Let goed op je voeding. Eet alleen datgene waarvan je voelt dat het goed voor je is.

Ontgiften kan zeer ondersteunend zijn. Je lever moet hard werken nu. Ondersteun je lever met leverversterkende kruiden of supplementen. Ook verbruik je meer mineralen en aminozuren. Ben je erg uitgeput dan loont het de moeite om dit te laten controleren.

Gebruik je ademhaling als anker naar het hier en nu. De adem is verbonden met je lichaam en ademen doe je altijd in het nu. Simpel toch?

Lach veel en geniet. De allerleukste en beste manier. Lachen en genieten. Gelukkig zijn.

Je mag zelf door het proces gaan maar hoeft het zeker niet alleen te doen. Behoefte aan Spirituele Coaching of Energetische Ondersteuning? Neem vrijblijvend contact en we gaan onderzoeken wat jij nodig hebt en jou kan helpen.

Join us voor de maandelijkse online healing en energy update

Tamara van de Beek

Copyright alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart | Content wordt beschermd door Copyscape.

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!