Ascensie symptomen

Ascensie symptomen

Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin vele de reis maken van hun hoofd naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. Sommigen noemen het The Great Awakening. Dit gaat vaak gepaard met ascensie symptomen.

 

Ascensie symptomen en bewustwording

Wakker worden is een versmelting van licht (ziel) en je fysieke lichaam. Je kunt het vergelijken met fotosynthese. Zoals bomen en planten dit doen met licht. Het licht van bewustzijn innemen en verankeren in de vorm (het lichaam). 

Wakker worden is bewustzijn dat zich bewust wordt van zichzelf. Het is dus bewustzijn dat ontwaakt, niet de persoon. Het is de herkenning van I AM. Ik ben. Jezelf leren kennen als bewustzijn. De identificatie met het denken wordt verbroken (denken dat je het denken bent). Jezelf leren kennen zonder het denken.

Maar ook wordt de identificatie met het lichaam verbroken. Denken dat je dit lichaam bent. Dit “wakker worden” is niet iets wat je tot stand kunt brengen door hard te werken, of het te begrijpen. Dit kun je alleen maar ontdekken en ervaren. Of anders gezegd, je kunt het niet doen maar wel zijn. Velen ervaren dit als “thuiskomen”. Lees deze blog als je meer wilt weten over bewustzijn en verlichting.

Het begin van ontwaken

Vaak begint dit “wakker worden”met een crisis, een depressie, burn out, een groot verlies of trauma. Het lijden is vaak de aanleiding om op zoek te gaan naar antwoorden en inzichten. We proberen wanhopig om lijden te vermijden of te onderdrukken. 

 

Ascensie symptomen en je schaduwkanten

Dit “wakker worden” gaat vaak samen met een confrontatie van alle onderdrukte en ontkende (dus onbewuste) emotionele energie. Het is een blootleggen van de oerwond. Wakker worden is allesbehalve prettig. Waarschijnlijk zul je in het begin wanhopig proberen vast te houden aan controle en is er verzet. Maar verzet tegen het oroces creëert juist het lijden.

Dit ontwaken geeft wat  “neveneffecten”. Je zou dit ascensie symptomen kunnen noemen. Ik gebruik het woordje symptomen liever niet. Je bent tenslotte niet ziek en het is ook niet iets wat bestreden dient te worden.

Doordat je je nu bewust wordt van datgene wat lang onbewust was, kom je vaak in een emotionele rollercoaster terecht. Je wordt je bewust van je onderdrukte trauma’s en overlevingsmechanismen (die plots niet meer werken). 

De soms uitdagende ascensie symptomen kunnen ervoor zorgen dat je je onrustig voelt of angstig. Je gaat je zorgen maken. Het vrijkomen van oude onderdrukte emotionele energie kan even klachten geven. Energie is als water en wil stromen. Als jij laat stromen wat wil stromen zonder te willen bijsturen of forceren is er eigenlijk niet veel aan de hand. De energie wil gezien worden, wil gevoeld worden, wil zichzelf bevrijden. 

Maar als een klacht niet overgaat of je dagelijkse functioneren negatief beïnvloedt, dan zou ik zeker altijd contact opnemen met je huisarts en/of een specialist. Sluit altijd uit dat er geen fysieke oorzaak aan te wijzen is voor een klacht die niet wil overgaan. Klakkeloos je klachten toeschrijven aan ascensie symptomen is zeker niet mijn advies. Sommige symptomen kunnen ook duiden op een fysieke aandoening, of worden getriggerd door een omgevingsfactor.

Ascensie symptomen en Kundalini

Soms gaat het ascensieproces gepaard met een Kundalini ontwaken. Lees daar meer over in deze blog. Kundalini ontwaken geeft ook ascensie symptomen maar het sterk brandende gevoel in de ruggengraat (of benen en voeten) is typisch iets wat met een Kundalini ontwaken gepaard gaat. Dat is niet te missen.

Velen gaan tijdens een ontwaken door wat men noemt “De donkere nacht van de Ziel“. Dat gaat gepaard met een aantal specifieke ascensie symptomen. Zoals een diepe zielenpijn en diepe verlatenheid voelen.

Controle en identificatie

Voor iedereen is een proces van ontwaken weer anders. Sommigen hebben last van intense ascensie symptomen en anderen niet. Sommigen hebben veel onderdrukte emotionele energie of hebben diepe trauma’s opgelopen. De mate van verzet en controle willen behouden spelen ook een belangrijke rol. Als jij een sterke controle behoefte hebt dan is de kans groot dat je op deze manier ook dit proces ingaat. Het verzet is dan wat groter en dit geeft altijd meer ongemak.

Ook sterke identificaties spelen een rol. Bijvoorbeeld sterke identificatie met het denken (ik ben de stem in mijn hoofd) of het lichaam (ik ben dit lichaam). Dat kan nogal wat angst geven als deze identificaties worden verbroken.

 

Conditioneringen

Ook overtuigingen, conditioneringen en gedachtenpatronen komen in een proces van ontwaken meer op de voorgrond. Zodat jij je bewust wordt van de mentale “programmaatjes” die op de achtergrond de show runnen en je onbewust aansturen. Jouw reactie patronen worden daarmee ook in het Licht gezet. Hieronder een overzicht van klachten die zouden kunnen opspelen (tijdelijk).

 

Ascensie symptomen

Een gevoel alsof je in een hogedrukpan zit, een gevoel van stress, onrust en veel energie waar je nog niets mee kunt. Oude patronen, gedrag en geloofsovertuigingen komen naar boven om te worden gezien en gevoeld. Verzet en controle zullen dit proces moeilijker maken en vertragen.

Een gevoel van desoriëntatie. Dit kan even erg vervelend zijn.

Ongewone en onverklaarbare pijnen in je lichaam. Geblokkeerde en onderdrukte pijn en emotionele energie die vastzit ergens in het lichaam komt vrij.

Veranderend slaappatroon, op vreemde tijden wakker worden en overdag slaperig zijn.

Korte termijn geheugen verlies. Moeite hebben met woorden, plotsklaps niet meer weten wat je nu eigenlijk wilde zeggen. Of je hoofd is ineens “blanco”. Het brein gaat anders werken. De verbindingen in je hersenen veranderen. Linker en rechter hersenhelft gaan met elkaar samenwerken.

Helder zien, helder weten, helder voelen, helder horen. Je gaat meer subtiele energieën oppikken. Dit is een teken van een toename in bewustwording.

Identiteitscrisis. Het kan zijn dat je jezelf even niet meer herkent omdat je je niet meer identificeert met gedachten (het onechte zelf) . Conditioneringen worden doorzien. Dit zie je vaak in de donkere nacht van de ziel.

Een gevoel van niet volledig of goed in je lichaam te zitten. Het onderbewustzijn kan deze techniek gebruiken (uit het lichaam energie omhoog trekken) om ons te beschermen tegen de stress van de verandering. Wegvluchten uit de realiteit en gronding verliezen als bescherming. Vooral hoog sensitieve personen zie ik dit doen. Zij voelen zich sowieso vaak niet veilig.

Perioden van diepe slaap en veel behoefte aan slaap. Je lichaam werkt hard en moet de nieuwe energetische frequenties en veranderingen verwerken.

Verhoogde gevoeligheid voor geluid. Plotsklaps ga je anders “horen”. Achtergrondruis die je voorheen niet bewust oppikte, pik je nu wel op. Dit kan heel vervelend zijn. Ook dit gaat weer over.

Draaiingen, verlies van evenwicht, rug- en nekpijn, oorsuizingen, troebel zicht, slapeloosheid, hartkloppingen, problemen met de ademhaling, hoofdpijn. Dikwijls voorkomend. Aanpassingen van je lichaam aan  de nieuwe (aarde) energie.

Plotsklaps huilen, zowel van verdriet of van blijdschap. Je hart gaat open en je wordt gevoeliger, je wordt daardoor sneller geraakt. Het vrijkomen van geblokkeerde energie op het hartchakra. Daarmee kan de levensenergie weer vrij stromen.

Geen zin in wat dan ook, niet vooruit te branden, lethargie. Je bent in een rustperiode, je systeem is aan het “rebooten”. Luister hiernaar.

Behoefte aan alleen zijn en terugtrekken met momenten. Je hebt tijd en rust nodig om alle energetische aanpassingen te verwerken en te integreren.

Minder zin om te eten of juist méér zin in ongewone zaken. Gewichtstoename, vooral rond de buik (Buddha belly), een behoefte aan suiker en proteïnen. Je verbruikt veel energie tijdens dit proces. Luister goed naar de veranderende behoefte van je lichaam.

Relaties, vriendschappen gewoontes, banen die niet gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en je niet voeden verdwijnen uit je leven. Loskomen van beperkende situaties, patronen en personen.

Op sommige dagen voel je je totaal uitgeput. Je lichaam verliest zijn densiteit en herstructureert zich. De lever werkt harder en is bezig het lichaam te zuiveren. Ondersteun je lever tijdens dit proces.  Het lichaam verbruikt meer mineralen en aminozuren. Vooral tijdens een kundalini ontwaken.

Emotionele ups en downs. Emoties die niet verwerkt en gezien zijn (uit je kindertijd en het verleden), komen in je bewustzijn om alsnog te worden gezien en gevoeld. Vaak depressie en wanhoop. Deze gevoelens hoef je niet te bestrijden. Geef ze ruimte en liefdevolle aandacht. Een crisis is altijd een fantastische kans tot expansie, groei en bewustwording.

Gevoel van heimwee, alsof je hier niet  thuis hoort. Het verlangen naar je oorspronkelijke staat van zijn (de eenheid) wordt heel duidelijk voelbaar. Het leven in de illusie van de afgescheidenheid wordt ondraaglijk nu. Tijd om thuis te komen bij jezelf. 

Een gevoel van gek worden. Je hersenen moeten wennen aan een herbedrading. Dit noemt men ook wel “kristallisatie van het brein”. Dit kan even een akelig gevoel geven.

Angst, paniek en gevoelens van hysterie. Het ego begint zijn macht te verliezen en werpt blokkades op. Het denken wil controle behouden en komt heftig in opstand. Je zoekt naar houvast binnen “het bekende” en dat is voor velen vaak het denken en het intellectuele weten. Je gaat opmerken dat je tot nu toe voornamelijk vanuit angst hebt geleefd. 

Nacht zweten en hitte aanvallen. Hitte aanvallen kunnen ook veroorzaakt worden door sterke kunstmatige electromagnetische straling.

Ernstige hartkloppingen. Aanpassingen aan je hartchakra. Dit is een symptoom waarvan ik zeg, altijd checken met je huisarts. Altijd uitsluiten of er geen fysieke oorzaak is. Werken aan de parasympathicus kan helpen en een goede ademhaling ook. Sterke wifi signalen en zonnestormen kunnen ook een hoge hartslag of hartritmestoornissen geven (afwijkende magnetische velden).

Veranderingen in de relatie met je partner (sterker worden of slechter worden van de relatie). Ook familie karma wordt pijnlijk zichtbaar en voelbaar.

Merkwaardige sensaties (prikkelingen, elektriciteit) in de omgeving van je hartchakra, zonnevlecht en keelchakra. Echter, electrische prikkels in het lichaam voelen kunnen ook duiden op problemen met het zenuwstelsel (of B12 tekort). Ook dit is een symptoom waarvan ik zeg, altijd checken. 

Wazig zien en geirriteerde oogzenuwen. Je ogen (en oogzenuwen) moeten wennen aan het nieuwe licht dat via de zon bij ons binnenkomt. Zenuwtrekjes van de oogzenuw komt vaak voor. Je ogen moeten “resetten”. Met name tijdens een zonnestorm kun je last hebben van gevoelige ogen. Dit is gelinkt aan de nervus vagus. Echter het kan ook duiden op een magnesium tekort. 

Niet tot activiteiten kunnen komen (zelfs dingen die je normaal gesproken routinematig deed). Onderzoek of deze activiteiten nog wel bij je passen. Onderzoek of jij hier wel plezier uit haalt en of het je energie geeft of juist energie ontneemt. Grote kans dat het niet in alignment is met je hart. Met je authentieke zelf.

Je zoekt verbindingen op nu die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en vanuit het hart. Oppervlakkig geklets, drama, klagen, jezelf moeten aanpassen en ruilhandel (op liefdesgebied) is niet meer zo aantrekkelijk. Ook verbindingen ooit ontstaan vanuit behoeftigheid zullen verbroken worden. Deze verbindingen voelen nu als een sterke beperking.

Hogere sensitiviteit voor kleur- en smaakstoffen en andere chemische toevoegingen in voeding. Luister goed naar de veranderende behoeften van je lichaam. Plotselingen allergieën en intoleranties die je voorheen niet had. Problemen met je immuunsysteem echter kunnen deze klachten ook veroorzaken. Controleer of dit het geval is of niet. Zoek uit wat je immuunsysteem ondermijnt.

Wat kan helpen met ascensie symptomen?

Luister goed naar je lichaam. Niet alle fysieke en emotionele ongemakken kun je scharen onder de noemer “ascensie symptomen”. Gebruik je gezonde verstand. Als iets niet goed aanvoelt of langere tijd aanhoudt is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Met stip op 1: zorg voor een goede aarding. Leer om echt aanwezig te zijn en blijven (wortelen in aanwezigheid). Vooral voor hooggevoeligen van groot belang. Zij zijn meestal niet goed gegrond, in de basis voelen zij zich onveilig. Zorg dat je veel tijd doorbrengt buiten in de natuur. 

Ademhaling. Een goede ademhaling reguleert je “rust en herstel” mechanisme. Het geeft je een lichaam een signaaltje: het is goed, jij bent veilig, ontspan maar. 

Rust uit zoveel je kunt. Je lichaam moet grote aanpassingen verwerken en integreren. Voor de hooggevoeligen met een zeer gevoelig zenuwstelsel is voldoende rust echt noodzakelijk om te herstellen. Erken en herken je grenzen en respecteer deze ook.

Drink veel water het liefst met een beetje himalayazout (houd je electrolyten en mineralenhuishouding op peil). Water is een goede geleider van energie en ontdoet je van gifstoffen. Water brengt je meteen in een staat van neutraliteit. Ga naar de sauna, neem een bad of douche en drink voldoende.

Bied geen weerstand aan het proces maar vertrouw het proces. Weerstand zorgt ervoor dat de neveneffecten versterkt worden en alleen maar nog meer toenemen. Wees lief voor jezelf.

Leer om met je aandacht gecenterd te blijven in je hartruimte. Geef geen voeding aan het “denken” maar geef voeding aan het “voelen”, hier zijn. Houd je aandacht in het hier en nu. Dit moment. Houd het simpel. 

Keer telkens naar binnen om stil te zijn en de verbinding te voelen en ervaren met jezelf. Telkens wanneer je merkt dat je met je aandacht bij het denken bent, verleg je bewust je focus. Geleidelijk aan ga je de identificatie met het denken verbreken.

Voel wat nodig is nu. Laat je leiden door je intuïtie. Vertrouw op je innerlijke leiding. Leer om te luisteren naar je hart, vertrouw dat en volg dat. Handel er ook naar. Het is onmogelijk om meer bewustzijn te belichamen en niet te veranderen. 

Dit proces vraagt om toewijding. Er wordt van je gevraagd dat je helder gaat zien (helder waarnemen), alles wat je voelt volledig de ruimte geeft (geen weerstand bieden) en dat je handelt naar de inzichten die daardoor ontstaan. Inzicht zonder handeling brengt geen verandering. Als gewoonten en patronen overeind blijven is de integratie nog niet compleet.

Blijf in beweging. Dit zorgt ervoor dat energie kan blijven stromen. Stretchen helpt. De ruggengraat soepel houden ook.

Zonlicht doet wonderen. De zon is als een radiostation en zendt nieuwe frequenties uit. Het is onze spirituele voeding. 

Voeding is ook frequentie. Let goed op je voeding. Eet alleen datgene waarvan je voelt dat het goed voor je is.

Ontgiften kan zeer ondersteunend zijn. Je lever moet hard werken nu. Ondersteun je lever met leverversterkende kruiden of supplementen. Ook verbruik je meer mineralen en aminozuren. Ben je erg uitgeput dan loont het de moeite om dit te laten controleren.

Gebruik je ademhaling als anker naar het hier en nu. De adem is verbonden met je lichaam en ademen doe je altijd in het nu. Simpel toch?

Lach veel en geniet. De allerleukste en beste manier. Lachen en genieten. Want daar gaat het uiteindelijk om. Gelukkig zijn en genieten.

Je mag zelf door het proces gaan maar hoeft het zeker niet alleen te doen. Behoefte aan Spirituele Coaching of Energetische Ondersteuning? Neem vrijblijvend contact en we gaan onderzoeken wat jij nodig hebt en jou kan helpen.

Join us voor de maandelijkse online healing en energy update

Tamara van de Beek

Copyright alle rechten voorbehouden | De Wijsheid van het Hart | Content wordt beschermd door Copyscape.

Delen mag en is superfijn! Maar wees sociaal en deel de blog onder bronvermelding.

You're inn!