De Wijsheid van het Hart biedt trainingen (ervaringsgericht) en coaching trajecten aan om meer uit medewerkers te halen. Ook uitermate geschikt voor teambuilding. Een Xperience op maat is ook mogelijk.

Investeren in de bewustwording is een evidence-based methode! Verschillende wetenschappelijke studies hebben het effect hiervan al lang aangetoond. Alleen al de vermindering van stress levert enorme winst op door het terugdringen van ziektekosten.

 

Meditatie Xperience @Work

Als je weet dat elke gedachte een electrische prikkel is die je zenuwstelsel belast dan kun je gerust stellen dat overmatig denken moe maakt. Mediteren geeft je de gelegenheid om de constante gedachtenstroom op te merken en je aandacht bewust te verleggen naar directe ervaring. Het verlost je van onnodige hersenactiviteit. Het helpt je even te vertragen en te verstillen om de aandacht te richten op het moment zodat er rust en ruimte beschikbaar komt.

We leven in een wereld van snel en sneller. Kortom we lopen onszelf soms echt voorbij. Geniet jij nog van wat je doet? Hoe kun je op een simpele manier tot rust komen en kun je weer onthaasten?

 

Ervaar zelf de positieve effecten

De Wijsheid van het Hart leert je om op een laagdrempelige manier te mediteren en te onthaasten. Praktisch en direct toepasbaar. De effecten zijn groot. Je concentratievermogen verbetert sterk, stress vermindert en je ervaart meer rust. Een uitermate geschikte tool voor op het werk dus. Ervaar dat zelf!

Een meditatie Xperience is opgebouwd uit 8 wekelijkse sessies van 1 uur en wordt ondersteund door cd’s zodat men thuis kan oefenen.

 

Mindful Coaching @Work

Deze vorm van coaching is gebaseerd op de principes van Mindfulness en is geschikt voor het dieper ingaan op (levens)vragen, thema’s en uitdagingen. Het is geen mentale coaching. Het is juist het tegenovergestelde: uit je hoofd in je lijf. Je leert bewust te vertragen en aandacht te geven aan interne processen zodat inzichten vanzelf ontstaan. Als je wilt leren om niet te reageren vanuit automatismen maar vanuit helderheid en aanwezigheid, dan is mindful coaching zeker iets voor jou.

 

Mindfulness Training @Work

Het klinkt logisch dat wanneer je je werk met volle aandacht doet, (mindful) dat je werk dan meer rendement oplevert. Je kunt meer doen in een bepaalde tijd.

We leven in een wereld van snel en sneller. Kortom we lopen onszelf soms echt voorbij. Geniet jij nog van wat je doet? Hoe kom je nu van die (werk)stress af?

De Wijsheid van het Hart leert je slimmer te werken en een positieve houding aan te nemen ten opzichte van obstakels en stress. De effecten zijn groot. Je creativiteit wordt aangesproken, je concentratievermogen verbetert sterk en eventuele vermoeidheidsklachten worden minder. Van werkstress naar werkgeluk.

 

Betekenis

Mindful betekent letterlijk ‘aandacht’ of ‘opmerkzaamheid’. Met je aandacht volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Het is de tegenhanger van “de automatische piloot”. Dingen doen zonder er echt met je volle aandacht bij te zijn. Mindfulness leert je om uit deze automatismen te stappen. Het spreekt mensen in hun ware essentie aan maakt hen bewust van zichzelf en hun relatie tot werk. Er ontstaat een flow van groei en verbinding met elkaar. Een beweging van “ik” naar “wij”. Van het hoofd naar het hart.

 

Ervaringsgerichte Mindfulness Training

Mindfulness is géén theoretische training maar een ervaringsgerichte training (Xperience) en is geschikt voor iedereen die positiever in het leven wil staan en vanuit meer rust, verbinding en focus wil werken. Mindfulness training werkt preventief bij bijvoorbeeld burn-out. Een uitermate geschikte tool voor op de werkvloer dus. De training is opgebouwd uit 8 wekelijkse sessies van 1,5 uur en wordt ondersteund door een werkmap en cd’s zodat je thuis kunt oefenen.

 

Subsidie aanvragen voor een Mindfulness Training @Work

Bedrijven kunnen van 19 oktober t/m 13 november 2015 (wederom) een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Dit is interessant nieuws voor bedrijven die mindfulness sessies aan willen bieden. Een aanvrager kan de helft van deze sessies namelijk gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. Voorwaarde is wel dat het zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

 

Mindful of Meditatie Momentje?

Geen tijd voor een workshop maar wel behoefte aan een pauze moment on-the-job? Even vertragen en naar binnen keren? De Wijsheid van het Hart verzorgt Mindful en Meditatie Momentjes op het werk (duur 30 – 45 minuten).

Een korte meditatie of mindful oefening brengt rust, ontspanning, geeft helderheid in je hoofd waardoor je direct met hernieuwde focus en energie weer aan de slag kunt. Een mindful momentje in de week draagt bij aan stresspreventie en –reductie!

Op zoek naar een bijzondere workshop voor je bedrijfsevenement of teamdag? Wil jij met een groep ervaren wat mindfulness is of wat meditatie voor je kan betekenen? Boek een Xperience!

Een mindful Xperience is vooral geschikt als je op een laagdrempelige manier wilt kennismaken met mindfulness en effecten hiervan zelf wilt ervaren.  We gaan meteen aan de slag en je gaat naar huis met praktische tools, nieuwe inzichten en nieuwe energie!

De meditatie Xperience is vooral geschikt als je wilt onthaasten, thuis wilt komen bij jezelf in het moment. Als je wilt ervaren hoe simpel het kan zijn om op ieder moment van de dag tot rust te komen dan is deze ervaring echt iets voor jou. Ik deel slimme tips en trics die je helpen om kleine meditatie momentjes in je dag in te bouwen.

Informeer naar de mogelijkheden.