Investeren in de bewustwording is een evidence-based methode! Verschillende wetenschappelijke studies hebben het effect hiervan al lang aangetoond. Alleen al de vermindering van stress levert enorme winst op door het terugdringen van ziektekosten.

De Wijsheid van het Hart biedt trainingen (ervaringsgericht) en coaching trajecten aan om meer uit medewerkers te halen. Ook uitermate geschikt voor teambuilding. Een Xperience op maat is ook mogelijk.

Mindfulness Training @Work

Het klinkt logisch dat wanneer je je werk met volle aandacht doet, (mindful) dat je werk dan meer rendement oplevert. Je kunt meer doen in een bepaalde tijd.

We leven in een wereld van snel en sneller. Kortom we lopen onszelf soms echt voorbij. Geniet jij nog van wat je doet? Hoe kom je nu van die (werk)stress af?

De Wijsheid van het Hart leert je slimmer te werken en een positieve houding aan te nemen ten opzichte van obstakels en stress. De effecten zijn groot. Je creativiteit wordt aangesproken, je concentratievermogen verbetert sterk en eventuele vermoeidheidsklachten worden minder. Van werkstress naar werkgeluk.

Betekenis

Mindful betekent letterlijk ‘aandacht’ of ‘opmerkzaamheid’. Met je aandacht volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Het is de tegenhanger van “de automatische piloot”. Dingen doen zonder er echt met je volle aandacht bij te zijn. Mindfulness leert je om uit deze automatismen te stappen. Het spreekt mensen in hun ware essentie aan maakt hen bewust van zichzelf en hun relatie tot werk. Er ontstaat een flow van groei en verbinding met elkaar. Een beweging van “ik” naar “wij”. Van het hoofd naar het hart.

Ervaringsgerichte Mindfulness Training

Mindfulness is géén theoretische training maar een ervaringsgerichte training (Xperience) en is geschikt voor iedereen die positiever in het leven wil staan en vanuit meer rust, verbinding en focus wil werken. Mindfulness training werkt preventief bij bijvoorbeeld burn-out. Een uitermate geschikte tool voor op de werkvloer dus. De training is opgebouwd uit 8 wekelijkse sessies van 1,5 uur en wordt ondersteund door een werkmap en cd’s zodat je thuis kunt oefenen. Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak, neem contact op.

Subsidie aanvragen voor een Mindfulness Training @Work

Bedrijven kunnen van 19 oktober t/m 13 november 2015 (wederom) een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Dit is interessant nieuws voor bedrijven die mindfulness sessies aan willen bieden. Een aanvrager kan de helft van deze sessies namelijk gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. Voorwaarde is wel dat het zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.